Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru în cazul Uber după anunțul Primăriei: Guvernul vrea să păstreze compania pe piață

metropotam.ro
Uber

Majoritatea aflată la guvernare are în lucru un proiect de lege prin care va fi reglementată activitatea de transport, cu referire inclusiv la servicii de transport de tipul platformei Uber, au declarat pentru Profit.ro surse oficiale.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider Potrivit surselor citate, guvernanții nu se opun acestui tip de serviciu, în special din perspectiva faptului ca Uber este unul din cei mai importanți plătitori de TVA din sectorul transporturilor.

Reacţie FURIBUNDĂ a lui Carles Puigdemont după alegerile din Catalonia: Atac dur la adresa premierului Spaniei

”Uber este unul din cei mai buni plătitori de TVA, pe de o parte. Pe de altă parte, situația legală a acestui tip de platforme trebuie reglementată prin lege. A fost dată deja în lucru elaborarea unei astfel de legi, iar aceasta va fi adoptată la nivel de Parlament”, au declarat sursele menționate.

Curtea de Justiție a UE a decis, miercuri, într-un proces deschis de o asociație a șoferilor de taxi din Barcelona, să serviciile furnizate de compania de ridesharing Uber sunt încadrate drept „serviciu în domeniul transporturilor” și sarcina de a reglementa condițiile prestării unor asemenea servicii revine statelor membre.

Cu o zi înainte, Primăria Capitalei a decis că în București pot desfășura activitatea de transport în regim taxi doar transportatorii autorizați care au dispecerat autorizat de municipalitate. După decizia Primăriei București, Uber a transmis că, la o primă vedere, modificările nu afectează servicii ca Uber, dar că analizează situația.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.