Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitura lui Ponta pentru Dragnea și Tăriceanu a ajuns în presa internațională!

ponta dragnea

Pierderea majorității de către PSD și ALDE în Camera Deputaților a fost relatată, miercuri, de Euronews. Jurnaliștii străini au citat un analist politic român care a profețit că fostul premier Victor Ponta va deveni o voce importantă a opoziției.

„Coaliția de guvernare din România a pierdut, marți, majoritatea parlamentară după ce mai mulți parlamentari s-au înscris în alt partid, arătând încă o dată instabilitatea politică existentă în țara care se află la câteva săptămâni distanță de preluarea președinției Consiliului UE”, a scris Euronews.

Jurnaliștii străini au menționat că celor din PSD și ALDE le lipsesc acum două voturi pentru majoritate. Știrea mai arată că patru deputați au plecat din PSD la partidul fostului premier Victor Ponta și publicația îl citează pe acesta cu afirmația că PSD a fost „deturnat de un grup care conduce țara spre dezastru”.

Euronews mai scrie că de când a venit la putere acum doi ani cu o majoritate confortabilă, coaliția de guvernare s-a confruntat cu scandaluri. Jurnaliștii străini enumeră condamnarea lui Dragnea în primă instanță, acuzațiile Comisiei Europene privind piedicile în lupta împotriva corupției, plus alte scandaluri interne care „au ridicat dubii privind capacitatea Bucureștiului să preia șefia Consiliului UE”.

Publicația menționează că de fiecare dată, Dragnea a găsit soluția să își păstreze majoritatea, prin racolări din alte partide.

Analistul politic Radu Magdin, fost consilier al lui Ponta, a spus pentru Euronews că PSD ar putea deconta la alegerile europarlamentare faptul că s-a luptat mai mult cu procurorii decât pentru mandatul primit de la cetățeni la urne și că partidele mai mici, precum Pro România, USR și RO+ ar putea să profite de această oportunitate.

Citește și: Reacția OFICIALĂ a PSD, după blocajul lui Klaus Iohannis

Citește și: Lia Olguța Vasilescu anunță noi TRANSFERURI în PSD, în Camera Deputaților

Citește: Dăncilă dă asigurări de la Bruxelles după plecarea deputaților PSD

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.