Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură MARE în Franța: Marine Le Pen, realeasă preşedinte al Frontului Naţional iar fondatorul partidului, retras din funcția de președinte onorific

Le Plus
Jean-Marie Le Pen marine le pen

Partidul francez Frontul Naţional a reales-o duminică la conducerea sa pe Marine Le Pen, pentru al treilea mandat, şi i-a retras retras titlul de preşedinte onorific lui Jean-Marie Le Pen, însuşi fondatorul formaţiunii de extremă-dreapta, transmite AFP.

Marine Le Pen (49 de ani), singurul candidat la preşedinţia Frontului Naţional, a obţinut 100% din voturile exprimate de delegaţii reuniţi în congres la Lille, în nordul Franţei. Au existat doar 2,87% de buletine de vot nule sau necompletate.

Citește și: Președinte PE VIAȚĂ! Decizie CONTROVERSATĂ a Adunării Naționale Populare a Chinei: S-a abolit limitarea numărului de mandate

Cei aproape 1.500 de delegaţi ai FN au aprobat, cu 79,7% din voturile exprimate, noul statut al formaţiunii, în virtutea căruia a fost eliminată funcţia de preşedinte de onoare, a anunţat Jean-François Jalkh, vicepreşedinte al FN.

Acest titlu îi fusese acordat lui Jean-Marie Le Pen, care a condus partidul timp de 39 de ani, între 1972 şi 2011. Din cauza polemicilor repetate cu privire la Holocaust, fondatorul FN fusese exclus din partid în 2015 de fiica sa, Marine Le Pen, care i-a succedat la preşedinţia partidului în 2011.

Citește și: Donald Trump, în centrul unui nou scandal IMENS: Președintele SUA l-a înjurat pe un celebru jurnalist, în timpul unui miting

Excluderea lui Jean-Marie Le Pen a reprezentat începutul unei lungi bătălii judiciare cu fiica sa. Jean-Marie Le Pen, care şi-a publicat memoriile cu numai zece zile înaintea congresului de la Lille, a renunţat în final să participe la această reuniune, ceea ce reprezintă o premieră în cariera sa politică, anunță Agerpres.

La finalul congresului Frontului Naţional, Marine Le Pen - care a obţinut 34% din voturi în alegerile prezidenţiale franceze de anul trecut, câştigate de centristul Emmanuel Macron - urmează să anunţe noul nume al partidului pe care îl conduce.

Citește și: O sumă uriașă! Cât câștigă Simona Gherghe de la Acces Direct în fiecare lună .


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.