Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru jucătorii echipei germane Erzgebirge Aue - Au fost plasaţi în carantină

Facebook Leicester
Jucători Leicester

Întreg lotul de jucători al echipei Erzgebirge Aue, din divizia a doua a campionatului de fotbal al Germaniei, a fost plasat marţi în carantină, după ce un membru al staff-ului clubului a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, scrie DPA, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: ALERTĂ După decizia CEDO în cazul Kovesi, ministrul Justiției propune Guvernului Orban ELIBERAREA lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția

"Clubul este în strânsă legătură cu autorităţile sanitare şi le-a informat în legătură cu acest caz", a indicat Aue, cu o zi înainte de o nouă întâlnire a cancelarului Angela Merkel cu premierii landurilor, pentru a discuta relaxarea restricţiilor şi posibilitatea reluării competiţiilor fotbalistice în Germania.

Jucătorii din Aue vor rămâne în autoizolare până joi, când sunt programate noi teste. Clubul a anunţat că un angajat al său a fost testat pozitiv, deşi Liga germană de fotbal (DFL) a cerut să existe o abordare centralizată.

Citeşte şi: BREAKING - CEDO, lovitură pentru România: Demiterea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA a fost abuzivă

"Deciziile clare, prudente şi transparenţa au o importanţă uriaşă într-o astfel de criză", a declarat pe Twitter preşedintele clubului Erzgebirge Aue, Helge Leonhardt.

DFL a anunţat luni că a înregistrat 10 rezultate pozitive la 1.724 de teste pentru coronavirus efectuate la cele 36 cluburi din primele două divizii.

Jucătorii trebuie să aibă două teste negative consecutive pentru a fi posibilă reluarea antrenamentelor colective, urmată de cea a meciurilor, DFL sperând că acestea se vor putea disputa începând din luna mai cu porţile închise.

Cluburile vor avea joi o videoconferinţă în care vor analiza rezultatul deciziilor politice de miercuri.

Citeşte şi: Magistrații BAT cu PUMNUL în masă după decizia CEDO în cazul Kovesi: Vinovații trebuie să SE RETRAGĂ din funcțiile publice

DFL a stabilit un protocol sanitar în vederea reluării jocurilor. Ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, a estimat că acest protocol "are sens", chiar dacă Salomon Kalou, fotbalistul Herthei Berlin, a fost suspendat luni după ce a postat un video în care se vede că jucătorii echipei nu respectă măsurile de distanţare socială.

Spahn a declarat marţi la postul public de radio că planul pentru fotbal "poate fi un model pentru celelalte sporturi profesioniste", însă "trebui să fie respectat".

Competiţiile fotbalistice au fost suspendate în Germania la mijlocul lui martie, când în prima divizie mai erau nouă etape, iar Cupa Germaniei ajunsese la faza semifinalelor.

Citeşte şi: Laura Codruța Kovesi, REPLICĂ FULGER după reacțiile la decizia CEDO: Sper ca hotărârea să reprezinte o reparație simbolică pentru magistrații hărțuiți

UEFA a cerut federaţiilor membre să prezinte până pe 25 mai planuri pentru reluarea sezonului sau motivele pentru care acesta este oprit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.