Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru liceul românesc din Comrat: Autoritățile UTA Găgăuzia refuză să îi ofere sprijin în completarea banilor oferiți de România

Libertatea
Liceul Teoretic Dăbuleni
Adunarea Populară din UTA Găgăuzia a refuzat să aloce 5,6 milioane de lei pentru construcția unui nou bloc al Liceului Teoretic „M. Eminescu” din Comrat. Contribuția autorităților locale ar fi fost nesemnificativă, comparativ cu cele peste 15 milioane de lei, care au fost acordate de Guvernul României.
În cadrul ședinței de ieri, Alexandr Tarnavski, vicepreședintele Adunării Populare, a declarat că Liceul Teoretic „M. Eminescu” din Comrat este unul dintre cele trei instituții de învățământ cu predare în limba română din UTA Găgăuzia. Sursa a mai menționat că în prezent, în acest liceu românesc își fac studiile 480 de elevi, însă în fiecare an numărul doritorilor este în creștere. „În asemenea condiții, administrația liceului nu mai poate primi alți elevi. Construcția unui nou bloc va fi finanțată de Guvernul României, care va aloca 15 milioane de lei. Însă și noi trebuie să contribuim cu suma de 5,6 milioane de lei”, a declarat Alexandr Tarnavski.
În cadrul dezbaterilor aprinse care au durat preț de o oră, deputatul Gheorghii Leiciu a propus ca autoritățile de la Comrat să solicite un ajutor financiar în acest sens din partea Guvernului de la Chișinău. La rândul său, deputatul Serghei Cimpoieş a menționat că bugetul UTA Găgăuzia este prea mic, iar cheltuielile pentru întreținerea instituțiilor de învățământ trebuie optimizate.

Scrie infoprut.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.