Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ pentru Maia Sandu: A ÎNCĂLCAT Constituția chiar la prima sa mutare importantă, desemnarea Nataliei Gavrilița ca premier

Președinția Republicii Moldova
Maia Sandu

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a declarat neconstituţional decretul prin care preşedintele Maia Sandu a desemnat-o pentru a doua oară pe Natalia Gavriliţa în funcţia de premier.

Totodată, magistraţii Înaltei Curţi au menţionat că pentru respectarea prevederilor Constituţiei, fracţiunile parlamentare şi preşedintele R.Moldova trebuie să recurgă la noi consultări, precizează Descchide.md.

Citește și: ‘La vremuri noi, tot noi!’ Pensionari din Ministerul de Interne, ‘unși’ directori de Clotilde Armand și Ciprian Ciucu

La fel, Curtea a refuzat să precizeze dacă refuzul de a o desemna pe Mariana Durleşteanu în calitate de candidat la funcţia de premier poate fi catalogat ca săvârşirea a unei fapte grave de către preşedintele R.Moldova.

Deputaţii PSRM au depus o sesizare cu privire la legalitatea redesemnării Nataliei Gavriliţa drept candidat la funcţia de prim-ministru. Socialiştii au acuzat-o pe Maia Sandu de încălcarea Constituţiei, argumentând că la momentul desemnării Nataliei Gavriliţa, în Parlament deja exista o majoritate care şi-a anunţat sprijinul pentru candidatura ex-ministrului Finanţelor din Guvernul Greceanîi, Mariana Durleşteanu.

Citește și: Video. Scenă uluitoare! Dan Barna și-a luat aere de vicepremier!

În 11 februarie, Parlamentul de la Chişinău a refuzat acordarea votului de încredere Guvernului condus de Natalia Gavriliţa. Niciun deputat nu a votat învestirea noului Executiv, conform Deschide.md. Preşedintele Maia Sandu a anunţat după consultările cu partidele parlamentare că o desemnează din nou pe Natalia Gavriliţă pentru funcţia de premier al R. Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.