Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ pentru Procurorul General. Decizia magistraților în cazul directoarei Hexi Pharma

ebihoreanul.ro
justitie

Tribunalul Bucureşti a decis, luni, ca directorul general Hexi Pharma, Flori Dinu, să rămână în arest la domiciliu, în dosarul dezinfectanţilor diluaţi din spitale, în care este acuzată de 128 de infracţiuni de înşelăciune, informează agerpres.ro

Tribunalul a respins contestaţia depusă de Flori Dinu şi a menţinut decizia luată pe 22 august de Judecătoria sectorului 5, când a fost prelungită măsura arestului la domiciliu. 

Flori Dinu este acuzată de săvârşirea a 99 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, 29 de infracţiuni de înşelăciune şi participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Doliu: O legendă a muzicii latino-americane a murit


Parchetul General susţine că Flori Dinu, în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuţii în special pe partea de vânzări desfăşurată de societate, la instigarea lui Dan Condrea şi cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificaţiile din etichete, a coordonat întreg personalul care le-a promovat şi a intermediat activitatea de negociere şi încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanţii unităţilor medicale. 

"Faptele au fost comise prin utilizarea de mijloace frauduloase, reprezentate de etichetele produselor neconforme, precum şi ofertele transmise unităţilor înşelate, direct sau prin intermediul portalului e-licitatii.ro", mai spun procurorii. 

Parchetul mai susţine că Flori Dinu, prin activitatea sa de conducere şi coordonare a departamentului de vânzări al Hexi Pharma şi asigurarea vânzării către mai multe unităţi sanitare a unor produse neconforme, a împiedicat luarea măsurilor privitoare la prevenirea şi combaterea bolilor infecto-contagioase, faptă ce a avut ca urmare răspândirea unor asemenea boli.

În urmă cu o săptămână, rezultatele unor teste realizate de Institutul Cantacuzino și la un laborator din Italia arătau că dezinfectanții Hexi Pharma erau diluați în limite legale.

ALERTĂ METEO de ultimă oră. Cod galben de furtuni şi grindină

Procurorul general Augustin Lazăr a afirmat, săptămâna trecută, că a fost finalizată efectuarea testelor de eficiență în cazul dezinfectanților Hexi Pharma, pe unul dintre loturile care au fost supuse analizei, menționând că este în pregătire un alt lot care să fie trimis la institute din străinătate. "S-a finalizat efectuarea testelor de eficiență pe unul dintre loturile care au fost supuse analizei. Este greu să evaluăm acum în detaliu ceea ce solicitați dvs, însă este de precizat că urmează alte teste de eficiență pe un alt lot, care va fi trimis acestui institut. Ne gândim, pregătim teste care să fie efectuate la institute din străinătate. Este o procedură în curs. Este o procedură mai complicată", declara Lazăr, la sosirea la sediul CSM.

Întrebat dacă o parte din rezultate arată faptul că anumite produse Hexi Pharma au fost eficiente, procurorul general a spus că au fost rezultate atât pozitive, cât și negative, însă doar în final se va putea stabili în ce măsură ele sunt relevante.

Cât privește ponderea celor pozitive față de cele negative, Lazăr afirma: "Nu putem să apreciem acum și chiar dacă am ști și am preciza nu ne-ar ajuta cu nimic, fiindcă urmează alte teste care se vor efectua și va fi un ansamblu de loturi în final care vor da tonul procentajelor".

Lazăr nu a dorit să precizeze de la câte spitale au fost luate mostre, pentru că acest lucru reprezintă "detalii intime ale anchetei". "Un alt lot de soluții vor fi testate în continuare și în final vom vedea ce va rezulta din ansamblul probațiunii", a adăugat Lazăr.

INTERVIU - Rareș Bogdan a EXPLODAT: Un bou! Un dobitoc! Ipoteză neașteptată pentru alegeri

Întrebat dacă există posibilitatea efectuării de noi controale în spitale, procurorul general a afirmat că acest lucru se poate întâmpla dacă organul judiciar care se ocupă de problemă va aprecia că este necesar.

Parchetul General susține însă că există și teste neconforme. Astfel, testele realizate de Institutul Cantacuzino au infirmat o diluare exagerată, cele mai multe analize arătând că produsele Hexi Pharma ar fi fost diluate în limitele legale.

În momentul în care procurorii au început ancheta în cazul dezinfectanţilor diluaţi au cerut ca mai multe produse Hexi Pharma să fie testate şi la un laborator independent din România. S-a decis ca aceste teste să fie făcute la Institutul Cantacuzino. O parte dintre rezultatele au arătat că produsele Hexi Pharma nu erau diluate, mai precis că diluare era una standard care respectă normele europene.

Rezultatele sunt cel puţin şocante întrucât înainte de teste procurorii şi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii spuneau că unele produse erau diluate şi cu 2000%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.