DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Lovitură pentru torţionarul Vişinescu: Magistraţii i-au DESFIINŢAT motivele din cererea de eliberare (MOTIVARE)

visinescu

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti arată, în motivare, că i-au respins torţionarului Alexandru Vişinescu cererea de eliberare din motive medicale deoarece evoluţia afecţiunilor sale este aceeaşi, chiar dacă se află în libertate sau în detenţie.

Citeşte şi: Un fost director în CNADNR rupe tăcerea: 'Ponta a fost TRAS DE MÂNECĂ de Coldea...'

"Actualul stadiu evolutiv al patologiei complexe pe care o reprezintă petentul necesită tratament medical de specialitate, care poate fi realizat în cadrul reţelei sanitare a ANP. În condiţiile respectării indicaţiilor terapeutice, s-a apreciat că evoluţia acestor afecţiuni este aceeaşi, indiferent dacă petentul se află în detenţie sau în stare de libertate”, arată motivarea judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, potrivit România TV.

Aceştia spun că în cazul afecţiunilor de care suferă Alexandru Vişinescu şi având în vedere vârsta sa înaintată (91 de ani), se impun asigurarea tratamentului medicamentos, o monitorizare permanentă, dar şi un regim igieno-dietetic strict, iar acestea pot fi asigurate în unitatea spitalicească din detenţie. La nevoie, consultul de specialitate poate fi efectuat în spitalele Ministerului Sănătăţii.

Citeşte şi: Mihai Tudose iese la rampă! Atac FURIBUND de la tribuna Parlamentului: 'E JENANT ce faceţi, stimaţi colegi...'

„S-a apreciat, pentru concluziile anterior expuse, faptul că la momentul actual petentul nu se află în imposibilitatea executării din punct de vedere medical. Aceste concluzii au fost menţinute prin avizul nr. (...) emis de Comisia Superioară medico-legală din cadrul INML Mina Minovici Bucureşti. (...) Dosarul medical al petentului relevă preocuparea medicilor din cadrul reţelei ANP pentru tratarea corespunzătoare a patologiei petentului. În consecinţă, Curtea apreciază faptul că, prin raportare la standardele naţionale şi europene, afecţiunile medicale ale petentului nu impun acordarea în prezent a întreruperii executării pedepsei închisorii”, se mai precizează în document.

Aceeaşi sursă mai arată că apărătorul lui Vişinescu a motivat cererea de eliberare subliniind că nu reprezintă un pericol pentru ordinea publică, deoarece, de la data săvârşirii pretinselor fapte, clientul său nu a mai fost acuzat de nicio faptă penală. Potrivit documentului, avocatul a mai punctat că Vişinescu nu are antecedente penale, „infracţiunea pentru care a fost condamnat fiind comisă la vârsta de 31-36 de ani”.

Citeşte şi: Preşedintele Comisiei SIPA aruncă BOMBA: Ce NEREGULI s-au descoperit în privinţa documentelor clasificate

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins, în 1 martie 2018, cererea de întrerupere a executării pedepsei din motive medicale formulată de torţionarul Alexandru Vişinescu, condamnat la 20 de ani de închisoare.

Decizia magistraţilor nu este definitiă, iar în 12 aprilie se va judeca la Curtea Supremă contestaţia torţionarului.

Alexandru Vişinescu, condamnat la 20 de ani de închisoare, a cerut magistraţilor întreruperea executării pedepsei, pe motiv că problemele sale medicale nu pot fi ţinute sub observaţie în unitatea medicală din penitenciar.

Citeşte şi: Veşti NEAŞTEPTATE pentru bugetari: Guvernul le pregăteşte o nouă MINIVACANŢĂ

Alexandru Vişinescu a fost încarcerat în februarie 2016, după ce judecătorii instanţei supreme au decis condamnarea definitivă a acestuia la 20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanităţii.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 1956-1963, Alexandru Vişinescu, în calitate de comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, "a săvârşit acţiuni şi inacţiuni sistematice care au avut ca rezultat persecutarea colectivităţii reprezentată de deţinuţii politici încarceraţi în acest penitenciar, prin privare de drepturi fundamentale ale omului sau prin restrângerea gravă a exercitării acestora, pe motive de ordin politic".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.