Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură puternică pentru Germania, cea de-a patra economie a lumii: trebuie să renunţe complet la arderea cărbunilor pentru energie până în 2038

investenergy.ro
carbune

O comisie guvernamentală de la Berlin a ajuns la concluzia că până la sfârşitul anului 2038 Germania trebuie să renunţe să mai ardă cărbune pentru a obţine energie, informează sâmbătă DPA, informează Agerpres.

Comisia guvernamentală pentru cărbune s-a întrunit la Berlin timp de 21 de ore, începând de vineri, pentru a ajunge la un acord privind renunţarea la folosirea cărbunelui dar şi pentru a stabili compensaţii pentru companiile energetice dependente în prezent de acest tip de combustibil. Această comisie nu poate decât să propună măsuri. Implementarea lor va reveni guvernelor locale, în fiecare land dar şi guvernului federal de la Berlin.

Berlinul doreşte să renunţe la arderea combustibililor fosili pentru a-şi îndeplini obiectivele de mediu fixate. De asemenea, Germania, cea de-a patra economie a lumii, urmează să renunţe la energia nucleară obţinută în centralele de fisiune până la sfârşitul anului 2022.

Conform Biroului Federal pentru Statistică, în 2017, 37% din energia electrică a Germaniei a fost obţinută din arderea cărbunelui în termocentrale.

Citește și: Atac cu bombă la un meci de volei în Afganistan: patru morți și 20 de răniți, printre care copii și civili

Un sondaj de opinie publicat vineri indică faptul că populaţia germană susţine renunţarea rapidă la combustibilii fosili. Peste 70% dintre cei 1.285 de germani care au participat la sondaj au declarat că sunt de acord cu renunţarea la cărbune cât mai repede cu putinţă, precizând că această măsură este importantă sau foarte importantă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.