Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură PUTERNICĂ pentru mafia chineză: 6.885 de grupări de tip mafiot, destructurate de polițiști; sechestru pe active în valoare de 9,23 miliarde de dolari

Business Insider
spionaj, china

Poliţia chineză a anunţat luni că a dezmembrat 6.885 de grupări de tip mafiot, în urma unei campanii împotriva criminalităţii organizate pe care a lansat-o în urmă cu un an, transmite Xinhua, potrivit Agerpres.

Citește și: Sentință controversată dată de justiția chineză, într-un proces considerat o 'farsă': avocatul ce denunța tortura poliției, 4 ani și jumătate de închisoare

În perioada menţionată, poliţiştii au rezolvat 79.270 de dosare privind infracţiuni grave, au confiscat 851 de arme de foc şi au pus sechestru pe active în valoare de 62,1 miliarde de yuani (circa 9,23 miliarde de dolari) legate de astfel de infracţiuni, arată un raport al Ministerului Securităţii Publice de la Beijing. În august 2018, ministerul a publicat o listă cu cei mai periculoşi 10 suspecţi de infracţiuni organizate daţi în urmărire; nouă dintre aceştia au fost între timp reţinuţi. Din totalul de 299 de urmăriţi anunţat în decembrie, au fost arestaţi 164.

Faţă de anul precedent, numărul de cazuri înregistrat a scăzut cu 7,7%, iar cel de infracţiuni grave, cu violenţă, cu 13,8%, arată documentul citat.

Citește și: Emmanuel Macron le răspunde liderilor italieni: 'Le urez succes şi să se agite în continuare'

Campania din China împotriva criminalităţii organizate, anunţată în ianuarie anul trecut, este planificată pe trei ani şi urmează să vizeze şi oficialităţile care protejează organizaţiile infracţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.