Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură - Rusia a preluat controlul canalului de apă care ținea Crimeea în secetă severă și sărăcie

timesofiran.com
apă, conducte

Forţele ruse au anunţat că au preluat controlul asupra unui canal de apă vital pentru aprovizionarea Crimeii, peninsulă ucraineană pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina şi care suferă de penurie de opt ani, iar acesta, potrivit guvernatorului Crimeii, ar putea deveni din nou operaţional în 48 de ore, relatează AFP.

"Datorită folosirii unor regimente terestre şi a unor trupe aeropurtate (...), forţele ruse au putut ajunge până în oraşul Herson, ceea ce a permis deblocarea canalului Crimeii de Nord şi restabilirea aprovizionării cu apă a peninsulei Crimeea", a precizat armata rusă într-un comunicat transmis joi seară.

Autorităţile ucrainene au blocat acest canal, situat în regiunea Herson şi care asigura 85% din nevoile de apă ale Crimeii, la scurt după după anexarea peninsulei de către Rusia în primăvara lui 2014. De atunci, Crimeea se confruntă cu o gravă penurie de apă, în special în timpul perioadelor de secetă de peste vară. Blocarea canalului a afectat de asemenea agricultura peninsulei, cunoscută altădată pentru culturile sale de orez şi de porumb. Potrivit guvernatorului Crimeii, Serghei Aksionov, după preluarea controlului de către armata rusă, canalul ar putea deveni din nou operaţional în 48 de ore. Rusia a început joi o ofensivă asupra Ucrainei, după recunoaşterea, luni, de către preşedintele rus Vladimir Putin a independenţei teritoriile separatiste ucrainene din Donbas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.