Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Bode face BILANȚUL descinderilor de la Arad, SOLDATE cu DISPARIȚIA șefului contrabandei: 900 de polițiști și jandarmi

IGPR
Lucian Bode

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Cernavodă, că în cele două acţiuni de amploare desfăşurate săptămâna trecută la Arad, sub coordonarea DIICOT, MAI a acţionat cu peste 900 de poliţişti şi jandarmi, scrie Agerpres.

Citește și: Surse - După ce instanța l-a lăsat în libertate, polițiștii nu l-au găsit acasă pe șeful mafiei țigărilor din Arad: A fost dat în urmărire internațională

"La Arad am acţionat sub coordonarea procurorului DIICOT pe cele două dosare. La cel pentru trafic de droguri am avut 13 percheziţii şi la cel pentru contrabandă cu ţigări 157 de percheziţii. Am pus sechestru pe bunuri, respectiv peste 600 de autocamioane, peste 50 de imobile, apartamente şi case, peste 300 de trenuri. Am acţionat aşa cum ne-a indicat procurorul DIICOT. Ministerul Afacerilor Interne a fost implicat total în aceste două acţiuni, am avut peste 900 de poliţişti şi jandarmi cu care am acţionat aici sub coordonarea DIICOT", a declarat Bode.

Ministrul a precizat că instanţa va decide, în cursul zilei de luni, măsura preventivă care se impune în cazul celor două persoane cercetate pentru trafic de droguri de mare risc, despre care "incorect s-a spus că au plecat de sub nasul poliţiştilor".

"Astăzi se judecă solicitarea Parchetului în legătură cu cei doi, despre care incorect s-a spus că au plecat de sub nasul poliţiştilor. Vreau să precizez că noi când am efectuat percheziţii la Arad, ei nu erau sub efectul vreunei măsuri preventive. Astăzi vom vedea decizia Tribunalului în ceea ce îi priveşte. În ceea ce îi priveşte pe ceilalţi 23, 11 sunt sub control judiciar şi 12 nu au primit nicio măsură. Parchetul coordonează această anchetă, instanţa este suverană în decizii, pe care noi nu le comentăm. Măsurile asiguratorii sunt în continuare valabile, nu au fost ridicate, vom vedea cum evoluează acest dosar", a completat Lucian Bode.

Poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT au efectuat, pe 13 iulie, 13 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţul Arad, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc.

În cauză s-a reţinut faptul că mai multe persoane ar fi introdus în ţară droguri provenite din Spania, în vederea comercializării.

"În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate cantităţi de droguri, sume de bani, despre care există indicii că ar fi contrafăcute, bijuterii de lux, dar şi importante sume de bani, cu privire la care există suspiciuni că ar proveni din vânzarea de droguri", informa un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române transmis AGERPRES.

Pe de altă parte, procurorii DIICOT au reţinut, pe 14 iulie, 23 de persoane în dosarul de contrabandă cu ţigarete de la Arad, fiind instituite sechestre pe 622 de autoturisme, capete de tractor şi semiremorci, 357 de suprafeţe de teren intravilane şi extravilane, 50 de imobile (apartamente şi case de locuit), dar şi asupra acţiunilor sau părţilor sociale deţinute la 18 societăţi comerciale. Cei 23 de inculpaţi reţinuţi au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.