Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Bode, CONTRAZIS de sindicatul EUROPOL: 'Ori nu a fost niciodată într-o secție de poliție, ori nu știe'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Lucian Bode

Ministrul de Interne Lucian Bode se arată revoltat că au apărut imagini video cu scandalul făcut de Christian Ciocan, directorul Unităţii de Politici Publice, din interiorul unei secții de poliție. Reprezentanții sindicatului EUROPOL, cei care au publicat imaginile, reacționează în exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO și se arată mirați de interpretarea avută de ministru. Ei spun că imaginile nu provin de la agenții de poliție.

„Domnul Lucian Bode ori nu a fost niciodată într-o secție de poliție, ori nu știe.

Interdicția de a filma și înregistra are loc după prima ușă a holului de acces în secția de poliție.  Interdicția de a filma și înregistra există doar în spațiile administrative delimitate, iar holul secției de poliție nu este un astfel de spațiu.

Acele imagini nu provin de la agenții de poliție.

În al treilea rând domnul Bode înainte de a adopta același comportament atipic de a cerceta mai degrabă victima și apoi agresorul, ar trebui să stabilească dacă subalternul dumnealui, astăzi încă împuternicit, a avut un comportament pe care încă îl tolerează.

Cu cât întârzie să ia o măsură împotriva domnului Ciocan, prin care să sancționeze acest comportament și această atitudine, înseamnă că domnul Bode își asumă ca la nivelul MAI subalternii săi să aibă astfel de comportamente față de lege. Cu cât întârzie domnul Bode, cu atât se întoarce împotriva sa, pentru că se înțelege că își însușește și este de acord cu un astfel de comportament.

Iar cu privire la imaginile video aș face o paraleleă cu Hanul lui Manuc, în care domnul Gavriș a fost filmat ca pe platourile de filmare din toate direcțiile, imagini care au fost furnizate televiziunilor de știri. De atunci au trecut câteva luni de zile și încă nu a ieșit domnul Bode să mai spună finalul cercetărilor. Dumnealui face cercetări, dar nu le finalizează. Și în cazul acesta am impresia că scopul nu este de a elimina până la urmă și de a sancționa comportamentul domnului Ciocan, ci de a sacționa victima că a îndrăznit să-l filmeze pe domnul Ciocan.

Acolo vorbim despre 7 contravenții. Domnul Ciocan putem spune că se situează în topul contravenienților, care la regimul rutier a marcat cele mai multe abateri de la lege. Când știi că ai ITP-ul expirat din 2018, când știi că n-ai asigurare la mașină, când circuli fără plăcuță de înmatriculare, când îți spun agenții să se întoarcă de pe stradă că este accces interzis și el spune că a inventat poliția rutieră, nu mai îndrăznești să mai faci scandal și pentru o asemenea situație.

Dacă lucrurile sunt adevărate, cum a spus domnul Ciocan luni seara, el spunea că nu deține niciun autoturism, inducând cumva ideea că nu a condus, că nu a fost oprit și așa mai departe, probabil că nu știa dacă a fost filmat sau nu, însă spunea că mașina pe care o mai conduce ocazional este a tatălui său care a decedat. Asta înseamnă că domnul Ciocan nici măcar nu și-a făcut succesiunea la mașină și conduce o mașină a unei persoane decedate pentru a eluda plata impozitului”, a declarat Cosmin Andreica, reprezentant al sindicatului Europol, în exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO.

Precizarea lui Lucian Bode, ministrul de Interne:

În primul rând, am văzut acele imagini din interiorul unei secţii de poliţie, ceea ce nu este un lucru uzual, era spaţiu administrativ, într-adevăr puteau să înregistreze, dar trebuie văzut de când colegi poliţişti se ocupă cu înregistrări în secţia de poliţie şi se transmit prin intermediul sindicatului, evident, public.

Vezi și: ABERANT Lucian Bode e DERANJAT că polițiștii l-au filmat pe Christian Ciocan: 'Trebuie văzut de când se ocupă cu înregistrări'

Citește și: CIRC în sediul poliției: PRINS FĂRĂ ITP, acte, RCA și plăcuțe de înmatriculare, Christian Ciocan a făcut scandal în secție

Citește și: Precizările MAI în cazul Ciocan .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.