Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce Klaus Iohannis a vorbit cu Joe Biden la Summitul NATO, Lucian Bode s-a întâlnit cu David Muniz, însărcinat cu afaceri ad-interim al SUA la Bucureşti

Inquam Photos/ Octav Ganea
Lucian Bode

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a avut, marţi, la sediul MAI, o întrevedere cu David Muniz, însărcinat cu afaceri ad-interim al SUA la Bucureşti, cei doi oficiali abordând mai multe subiecte, printre care cooperarea poliţienească cu FBI, combaterea corupţiei şi a traficului de persoane, dar şi eforturile României de a fi inclusă în Programul Visa Waiver.

Potrivit unui comunicat al MAI, întrevederea se înscrie în seria întâlnirilor periodice dintre cei doi oficiali, în contextul consolidării relaţiei bilaterale strategice.

Cu acest prilej, au fost discutate teme de interes comun, cum ar fi cooperarea poliţienească cu Biroul Federal de Informaţii, combaterea criminalităţii organizate, un accent deosebit fiind pus pe combaterea traficului de persoane.

Un alt subiect abordat a fost cel legat de combaterea corupţiei, oficialul român subliniind preocuparea permanentă a Ministerului Afacerilor Interne pentru îmbunătăţirea cadrului normativ şi a instrumentelor necesare pentru prevenirea şi combaterea corupţiei.

Totodată, Lucian Bode a făcut referire la ultimul raport al Comisiei Europene privind evoluţia situaţiei din România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi de Verificare, care reliefează tendinţele pozitive înregistrate de statul român pe acest palier, progrese salutate de partea americană.

Agenda discuţiilor a cuprins şi dosarul includerii României în Programul Visa Waiver, partea română reiterând determinarea autorităţilor de continuare a eforturilor vizând accederea României în program.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.