Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Bode: 'România, prima țară care a semnat un plan de sprijin cu Agenția pentru Azil a UE'

Inquam Photos / George Calin
lucian bode

România este primul stat membru al UE care a semnat planul operațional de sprijin cu Agenția pentru Azil a Uniunii, care va ajuta țara noastră la gestionarea fluxului de refugiați, a anunțat ministrul de Interne Lucian Bode.

Ministerul de Interne Lucian Bode a participat luni la Bruxelles la reuniunea Consiliului extraordinar Justiție și Afaceri Interne, organizat de Președinția franceză a Consiliului Uniunii Europene, conform Mediafax.

În cadrul discuțiilor, ministrul român a spus că România a devenit o importantă bază logistică pentru o mare parte din ajutorul umanitar internațional adresat Ucrainei. Acesta a făcut apel către toți partenerii europeni să continue să sprijine Ucraina și cetățenii ucraineni.

Ministrul de Interne a semnat împreună cu directorul executiv al Agenției pentru Azil a Uniunii Europene, Nina Gregori, planul operațional de sprijin pentru România.

„Este vorba de un document important care vizează sprijinirea concretă a autorităților române în gestionarea fluxului de refugiați proveniți din Ucraina, România devenind primul stat membru care a semnat un astfel de document. Avem nevoie de sprijinul Agenției pentru Azil a Uniunii Europene, deoarece conflictul din Ucraina a determinat în ultima perioadă un aflux masiv de persoane strămutate, ceea ce a generat provocări pe măsură pentru autoritățile române, mai ales pentru care gestionează problematica azilului la nivel național”, susține Lucian Bode.

Ministrul a avut o întrevedere bilaterală și cu Ylva Johansson, comisar european pentru afaceri interne, cu care a discutat despre cele mai recente evoluții și despre măsurile de coordonare necesare la nivel european în privința gestionării refugiaților din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.