Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Bode scoate 'artileria grea' - Zeci de mii de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră, în misiune în minivacanța de 1 Decembrie

facebook.com
Lucian Bode

Aproximativ 25.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi angajaţi de la alte structuri ale MAI, mobilizaţi, zilnic, în minivacanţa de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie

Aproximativ 25.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi angajaţi de la alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor fi mobilizaţi, zilnic, în perioada minivacanţei de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie.

Potrivit reprezentanţilor MAI, începând de vineri şi până miercuri, 1 decembrie, la nivel naţional, în dispozitivele de ordine publică, vor fi mobilizaţi, zilnic, în medie aproximativ 25.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi angajaţi de la alte structuri ale ministerului. Aceştia vor monitoriza în special zoneleşi traseele unde, de obicei, în astfel de perioade ale anului se aşteaptă un flux mai mare de oameni.

Astfel, peste 1.400 de poliţişti rutieri vor acţiona, zilnic, pe principalele drumuri pentru a asigura fluenţa traficului şi pentru a interveni în sprijinul conducătorilor auto în caz de nevoie. Scopul poliţiştilor este încurajarea unei conduite responsabile a şoferilor şi prevenirea accidentelor grave, sens în care echipajele rutiere vor avea la dispoziţie aproximativ 300 de aparate radar. Şoferii sunt sfătuiţi să se intereseze din timp cu privire la starea vremii şi a drumurilor şi să îşi ia toate măsurile necesare pentru o călătorie în siguranţă, inclusiv cele cu privire la echiparea maşinilor pentru sezonul rece.

Totodată, poliţiştii de frontieră se vor asigura că traficul prin punctele de trecere a graniţelor se va realiza fără probleme sau timpi de aşteptare nejustificaţi.

Trei elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie vor survola principalele drumuri naţionale şi autostrăzi şi vor comunica echipajelor de poliţie de la sol unde este nevoie de intervenţie urgentă.

De asemenea, alte aeronave ale Ministerului Afacerilor Interne vor fi pregătite să execute misiuni SMURD pentru transportul pacienţilor aflaţi în stare gravă sau alte tipuri de zboruri în sprijinul celorlalte structuri ale MAI, inclusiv de căutare-salvare sau de stingere a incendiilor.

În această perioadă, aproximativ 5.000 de pompieri vor asigura, zilnic, intervenţia în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

La rândul lor, jandarmii montani vor intensifica patrularea în zonele unde sunt aşteptaţi mulţi turişti. Persoanele care vor să îşi petreacă minivacanţa la munte sunt sfătuite să ţină cont de starea vremii, să se echipeze corespunzător şi să nu se abată de la traseele marcate.

La evenimentele publice organizate, în special cu ocazia Sărbătorii Sfântului Andrei sau a Zilei Naţionale, echipajele de poliţişti şi jandarmi vor acţiona pentru prevenirea incidentelor şi pentru protejarea celor prezenţi.

Totodată, Ministerul Afacerilor Interne va participa alături de celelalte instituţii la parada organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf, din Bucureşti, cu peste 450 de angajaţi, aproximativ 50 de autospeciale şi motociclete şi trei elicoptere. De asemenea, 28 de mijloace tehnice şi două elicoptere ale MAI vor putea fi admirate de aproape de persoanele care vor vizita expoziţia de tehnică organizată de 1 Decembrie în zona Arcului de Triumf.

Angajaţii MAI vor menţine ordinea publică în Capitală, iar 200 de poliţişti rutieri vor asigura fluenţa traficului şi informarea conducătorilor auto cu privire la restricţiile impuse pe arterele care converg către Piaţa Arcul de Triumf şi cu privire la rutele ocolitoare.

În ţară, efectivele MAI vor acţiona, în această minivacanţă, şi pentru descurajarea activităţilor şi a comportamentelor care pot contribui la răspândirea virusului SARS-CoV-2.

De altfel, în perioada 20-25 noiembrie, structurile MAI au desfăşurat 15.800 de acţiuni preventive şi, împreună cu reprezentanţi ai altor autorităţu publice, peste 6.400 de acţiuni de verificare a modului în care sunt respectate regulile impuse pentru a reduce numărul de infectări.

Astfel, au fost efectuate controale la aproximativ 20.000 de operatori economici, 1.514 operatori transport persoane şi obiective de interes, printre care aproape 20.000 de spaţii de alimentaţie publică. De asemenea, au fost verificate, în medie zilnică, peste 70.000 de persoane.

Au fost aplicate peste 15.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3,2 milioane de lei, referitoare la încălcarea măsurilor de protecţie sanitară, cele mai frecvente fiind pentru nepurtarea măştii de protecţie.

Au fost întocmite 25 de dosare penale, fiind constatate 3 infracţiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Până în prezent au fost întocmite 430 de dosare penale pentru fraudarea procesului de obţinere a certificatelor sau a adeverinţelor de vaccinare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.