Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrările pentru reabilitarea DN6 Alexandria - Craiova, abandonate acum 10 ani, vor fi reluate la jumătatea lunii august

Pikist.com
lucrari drum restrictii trafic

Lucrările pentru reabilitarea DN6 Alexandria - Craiova, pe sectorul de drum ce traversează judeţul Olt, vor începe în a doua jumătate a lunii august, în prezent antreprenorul care a obţinut contractul de execuţie fiind în proceduri de organizare de şantier şi de obţinere a unor avize, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Slatina, Adrian Motorga.

"Acest sector de drum, care a avut contract reziliat în 2012, a stat 10 ani de zile într-o stare proastă, cu disconfort pentru conducătorii auto. La această dată este semnat proiectul de execuţie lucrări, chiar astăzi a fost prezentat proiectul tehnic cu ultimele modificări, pentru că în aceşti 10 ani au mai fost degradări şi a trebuit upgradat acest proiect tehnic iniţial. Cred că pe data de 15 august, din informaţiile mele, constructorul turc, care este serios, din ce am observat noi, va începe lucările efectiv pe sectorul de drum. Termenul de execuţie este sfârşitul anului viitor. La această dată sunt în organizarea, pregătirea şantierului şi pe partea de documentaţie tehnică, obţinere de avize, relocări, la asta se lucrează acum", a spus Adrian Motorga.

Directorul SDN Slatina a punctat că, odată cu reabilitarea DN6, traficul rutier între Craiova şi Alexandria va fi mai facil, potrivit Agerpres.ro.

"Odată cu reabilitarea DN6, accesul pe ruta Craiova - Alexandria va fi mult mai facil, avem şi centura Caracal, ce a fost dată în folosinţă şi cumva rezolvăm problemele de trafic din zona mediană a judeţului Olt", a adăugat Motorga.

Antreprenorul va reabilita cu prioritate podul de la Stoeneşti şi pasajele peste calea ferată de la Stoeneşti şi Caracal, aflate în stare avansată de degradare, a precizat, în luna mai, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Proiectul, în valoare de 258 de milioane lei, prevede reabilitarea a 53 de kilometri din DN 6 (Alexandria - Craiova), contractul de execuţie a lucrărilor fiind semnat în luna martie.

Lucrările pentru reabilitarea DN6, lotul 2, pe o lungime de circa 53 de kilometri, au început în 2011 şi au fost abandonate în 2012, la acel moment contractul de execuţie fiind semnat cu asocierea Romstrade - Ezentis - Euroconstruct Trading 98 SRL.

Ulterior, execuţia proiectului a fost din nou scoasă la licitaţie, însă abia în acest an a fost stabilit un nou antreprenor - Ozaltin Inşaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi - şi a fost semnat un nou contract.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.