Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucruri pe care nu ar trebui să le faci NICIODATĂ după ce mănânci

masa-mancare

Faptul că imediat după cină te duci la culcare îți poate afecta sistemul digestiv. Te poți confrunta cu balonare, gaze intestinale, dureri abdominale și reflux gastroesofagian. Nici puiul de somn pe care îl tragi după ce ai mâncat la prânz nu este un aliat pentru sănătatea stomacului tău.

Conform unui studiu condus de către specialiștii de la Școala de Medicină Ioannina din Grecia, în cazul persoanelor care se culcă la câteva ore după ce au mâncat, riscul de a face infarct este mai mic.

Citește și: Alimentul pe care toți îl cred sănătos, dar care poate îmbolnăvi

Multe dintre obiceiurile pe care tinzi să le faci după masă nu sunt prietenoase cu sănătatea ta. Poate că ai realizat acest lucru în unele dintre cazuri, dar s-ar putea să fii surprinsă să afli că nu este indicat nici să te întinzi pe pat și să tragi un pui de somn. Obișnuiești să faci baie după ce mânânci? Nu ar mai trebui să respecți acest ritual pe viitor.

Fumatul nu va fi niciodată un obicei sănătos, însă aprinderea unei țigări după masă este și mai nocivă pentru organism, crescând riscul de cancer la plămâni și la intestine. Se pare că în organism se absorb mai multe substanțe cancerigene într-un astfel de moment, anunță Divahair.ro.

Conform specialiștilor, fructele nu ar trebui consumate niciodată după masă, ci înainte, pe stomacul gol, având în vedere că aceste conțin enzime cu rol benefic pentru digestie. Faptul că le combini cu alimentele mai greu de digerat conduce la indigestie, arsuri gastrice și balonare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.