Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrurile scapă de sub control. Deținuții 'preiau PUTEREA în penitenciare'

scapare din inchisoare

O angajată a Penitenciarului Poarta Albă a fost sechestrată în baie de doi deţinuţi. Incidentul a avut loc săptămâna trecută și a intrat în atenția jurnalistului Cătălin Tache.

În acest context, reprezentanții gardienilor susțin că Ministerul Justitiei ar fi înapoiat la buget banii necesari implementării unor măsuri de protecție personală a celor care își desfășoară activitatea în mijlocul celor mai periculoși detinuți.

„Gardienii de la Poarta Alba atrag atentia ca doar in acest penitenciar exista un deficit de nu mai putin de 280 de posturi, in conditiile in care, datorita slabei supravegheri si a numarului insuficient de cadre, detinutii devin tot mai agresivi. Iar amenintarile nu se rezuma doar la gardieni, dar si la familiile acestora, care sunt terorizate de „camarazii” din libertate ai interlopilor.  Astfel ca protectia personalului este pur si simplu inexistenta, din moment ce lipsesc mijloacele de protectie individuala, de alarmare sau de interventie. Pentru ca, in timp ce ministrul Raluca Pruna isi calculeaza „AMR”-ul pana se intoarce in luxosul birou din Bruxelles si la „babanul” salariu de acolo, „chiar si banalele sisteme de alarmare individuala se dovedesc imposibil de achizitionat, ANP returnand bani la buget”, dupa cum sustin gardienii”, scrie ziarul Național.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.