Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban: 'Acordăm o extrem de mare atenţie Educaţiei şi căutăm să găsim soluţii posibile care să ducă la îmbunătăţirea întregului sistem de educaţie'

Inquam Photos / Octav Ganea
ludovic orban

PNL acordă o mare atenţie Educaţiei şi caută soluţii care să ducă la îmbunătăţirea întregului sistem de educaţie şi nu "măsuri cosmetice" sau "încercări făcute pe dascăli sau pe copii", susţine liderul liberalilor, Ludovic Orban, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis face praf Guvernul! Reacție după decizia zilei

"Acordăm o extrem de mare atenţie Educaţiei şi căutăm să găsim soluţii posibile care să ducă, cu adevărat, la îmbunătăţirea întregului sistem de educaţie şi care să nu reprezinte măsuri cosmetice, care să nu reprezinte încercări făcute pe dascăli sau pe copiii noştri. De preferinţă, să fie soluţii care au dat rezultate în alte ţări şi care, până la urmă, să ducă la obiectivul pe care ni-l dorim cel mai mult şi anume copiii, indiferent de ce formă de învăţământ absolvă, să iasă oameni din şcoală, să aibă o meserie, să fie bine pregătiţi şi mai ales să fie înzestraţi din punct de vedere moral, din punct de vedere caracterial, din punct de vedere nu numai al cunoştinţelor, ci şi al elementelor care le compun personalitatea şi caracterul, bine pregătiţi pentru viaţă", a declarat Ludovic Orban, miercuri, la dezbaterea cu tema "Comunitatea locală - Şcoala, parteneriat pentru Educaţie", organizată de Comisia pentru Educaţie, Cercetare, Tineret şi Sport a PNL.

Deputatul Marilen Pirtea, şeful acestei comisii, a precizat, la rândul său, că actualul sistem de educaţie se confruntă cu o mulţime de probleme: "un analfabetism funcţional foarte mare, (...) accentuarea dezechilibrului şi lipsei, tot mai mari, de şanse între mediul urban şi mediul rural, o politizare excesivă a managementului şcolar".

El a adăugat că sistemul românesc de învăţământ se confruntă "cu foarte multe modificări şi updatări constante, periodice şi parcă într-o competiţie a decidenţilor politici de la nivelul Ministerului Educaţiei care se cred, fiecare, un nou Spiru Haret şi ţin neapărat să îşi marcheze numele pe orice modificare legislativă doar de dragul de a exista în istoria şi în arhiva ministerului".

"Considerăm că Educaţia nu este apanajul niciunui partid politic, ea trebuie să transceadă partidele politice şi să servească interesului ţării şi viitorului acesteia. (...) Cred că, în momentul de faţă, proiectul 'România educată', acest concept larg şi vizionar despre educaţie, trebuie să fie populat cu idei, cu soluţii şi PNL îşi propune să facă acest lucru, dar nu unele rezultate ca urmare a unor decizii politice, ci ca unele rezultate dintr-un brainstorming cu specialiştii din sistem", a subliniat Pirtea.

La dezbatere au fost prezenţi profesori din învăţământul primar, profesori universitari, inspectori şcolari, directori de şcoli şi licee.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.