Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban: Am remarcat o reducere a persoanelor infectate, practic o stăpânire a virusului

Facebook
Ludovic Orban masca

Premierul Ludovic Orban, spune că măsura carantinării Sucevei şi a localităţilor din zona limitrofă a fost foarte bună, iar acum se văd rezultatele prin reducerea numărului de infecţii. Orban spune că poate vorbi de ”o stăpânire a virusului”, potrivit news.ro.

”În ce priveşte localităţile în carantină, am remarcat o reducere a persoanelor infectate, practic o stăpânire a virusului. Decizia de plasare în carantină a Sucevei şi a celor 8 localităţi din arealul metropolitan al Sucevei au dat roade. Şi decizia de a instala la conducerea spitalului din Suceava o echipă formată din medici militari a dus la efecte favorabile şi la repunerea în funcţiune a spitalului”, a declarat premierul Ludovic Orban, la Realitatea Plus, miercuri seară.

Citește și: Dezvăluire. Klaus Iohannis a dat undă verde la achiziții cu negociere ‘la secret’

Orban mai spune că acolo unde a fost necesar, au fost instalate conduceri militare la spitale, iar acest lucru se va mai întâmpla acolo unde nu există alte soluţii.

Citește și: Un bărbat din Suceava, aflat la cules de sparanghel în Germania a murit

”Acolo unde a fost necesar, s-au luat astfel de măsuri (instalarea de conduceri militare - n.r.). Au fost mai multe tentative nereuşite de a identifica un manager care să poată să rezolve problemele de la spitalul Consiliului Judeţean Hunedoara, până la urmă s-a luat decizia de a instala un medic militar. Ştim că şi la Vrancea, după ce directorul a pecat din spital cu laptopul, s-a luat decizia instalării unei echipe militare la conducere. Unde lucrurile au scăpat de sub control, unde nu poate exista o soluţie să asigure funcţionarea spitalului, vom mai apela astfel de soluţii”, a mai declarat Orban.

Municipiul Suceava şi opt comune limitrofe, dar şi localitatea Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, au fost plasate în carantină, întrucât în zonă se dezvoltaseră focare de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.