Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban anunță măsuri urgente în justiție. Avertisment: 'România va fi paralizată complet'

Inquam Photos/Octav Ganea
Ludovic Orban

Ludovic Orban, liderul PNL, a vorbit în Parlamentul României despre măsurile urgente pe care trebuie să le ia viitorul guvern în domeniul justiției. Vizate în mod direct sunt pensionările anticipate și rezolvarea conducerii parchetelor.

Citește și: Probleme mari în Parlament: 11 parlamentari nu au reușit să voteze/ UPDATE

„Un alt lucru care este din punctul meu de vedere o urgență, sigur că poate fi rezolvată de Parlament, dar un guvern legitim poate să rezolve acest lucru: este vorba de pensionarea anticipată a 2800 de magistrați. Să vă gândiți că dacă nu se prorogă termenul sau dacă nu se abrogă această prevedere legală justiția în România va fi paralizată complet. O mulțime de dosare trebuie luate de la început și există posibilitatea ca liberul acces al cetățeanului la actul de justiție să fie împiedicat. Este necesar să decidem ceea ce este necesar la acest subiect.

De asemenea, doar un Guvern învestit de Parlament poate rezolva conducerii parchetelor. Suntem de o bună perioadă de timp într-o situație în care practic nu avem niște conducători care să fi fost desemnați prin procedura constituțională și legală în care toate parchetele sunt conduse de oameni care dețin atribuțiile de conducere sub formă de interimat și care în mod evident nu pot să aplice politica pe care o urmează în domeniul penal statul român”, a precizat Ludovic Orban în ședința din Parlamentul României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.