Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban are o veste TERIBILĂ pentru România: Instituția în care România ar putea primi INTERZIS din cauza deciziei CCR

Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban

Președintele PNL, Ludovic Orban, a s-a arătat rezervat, duminică, în privința aderării României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), după reacția directorului organizației exprimată în legătură cu decizia CCR.

„Uitați-vă la reacțiile în urma deciziei Curții Constituționale, reacția venită de la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică. Gândiți-vă că România este în curs de aderare la OECD. Credeți că mai are vreo șansă România să fie primită la OECD după poziția exprimată de directorul din cadrul OECD apropo de decizia CCR sau alte poziții publice exprimate de oficiali de la nivel internațional, în urma acestei decizii a Curții”, a spus, duminică, la Mediaș, în județul Sibiu, într-o conferință de presă, președintele PNL, Ludovic Orban.

Citește și: EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare ale jurnalistului care a demascat afacerile lui Dragnea din Brazilia! Paul Radu: „Eu nu-l urăsc pe domnul Dragnea!”

Șeful structurii anticorupţie din cadrul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, Drago Kos, este citat, într-un interviu, declarând că „recenta decizie a CCR contravine în mod evident echilibrului puterilor în stat în ţara dvs şi independenţei sistemului judiciar”.

Ulterior, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, pe Facebook, că luni se va adresa Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), ca să i se comunice dacă declarațiile lui Drago Kos, care a criticat decizia CCR, au fost făcute în nume propriu sau în numele Organizației.

Citește și: Udrea, atac la instituțiile de forță ale statului: ”A venit vremea să plătească pentru tot răul făcut!”

"Ameninţări de la OECD sau manipulări interne ? Luni dimineaţă, mă voi adresa OECD pentru a comunica în mod oficial dacă afirmațiile dlui Drago Kos au fost făcute în nume propriu sau în numele OECD, așa cum acreditează titlul materialului întocmit de Ziare.com. Într-un articol publicat în data de 1 iunie, se afirmă faptul că în numele OECD, dl Drago Kos a făcut o serie de afirmaţii, de o mare gravitate, la adresa instanței de contencios constituțional române. Totodată, aceeași publicatie, citează, atribuind aceleiași surse, de asemenea în numele OECD, afirmațiile potrivit cărora ”Ministrul vostru al Justiţiei va învaţa curând, într-un mod dur, că este într-o mare eroare”, a scris Tudorel Toader, pe Facebook.

Curtea Constituțională a arătat, în comunicatul oficial privind decizia de existență a conflictului instituțional între președinte și ministrul Justiției, că șeful statului urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruța Kovesi, scrie mediafax.ro.

Citește și: Comisia Europeană vrea o nouă directivă pentru șoferi: Ce vor fi obligați să facă conducătorii auto din statele membre

Curtea Constituțională a României a stabilit, cu majoritate de voturi, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministrul justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul șefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi.

"Președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kovesi. Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Președintelui României, prim-ministrului Guvernului României și Ministrului Justiției și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I", se arată în comunicatul Curții Constituționale.

Citește și: Noi dezvăluiri despre câștigătorul de la Românii au talent! Acuzații de BLAT .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.