Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban: 'Astăzi trebuie să dezbatem actele normative necesare pentru pregătirea anului şcolar'

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

Guvernul va dezbate actele normative necesare pentru începerea anului şcolar, a precizat prim-ministrul Ludovic Orban, miercuri, în cadrul şedinţei de Guvern.

"Astăzi trebuie să dezbatem actele normative necesare pentru pregătirea anului şcolar", a declarat Ludovic Orban, potrivit agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV Ecaterina Andronescu pune la zid Guvernul Orban: ‘Măsurile vin foarte târziu!’

La solicitarea sa, vicepremierul Raluca Turcan a făcut precizări legate de proiectele privind măsuri pentru deschiderea anului şcolar.

"Da, astăzi, practic, putem avea decizia finală pe cele 3 acte normative. Un proiect de lege privind deblocarea posturilor pentru personalul didactic şi nedidactic şi, de asemenea, stabilirea instituţiei care decide suspendarea cursurilor în caz de extindere a epidemiei. Ordonanţa de la Ministerul Fondurilor Europene referitoare la decontarea achiziţiilor făcute de către autorităţile locale pentru tablete, echipamente de protecţie şi containere sanitare", a declarat Raluca Turcan, miercuri, în cadrul şedinţei de Guvern.

Ea a precizat că alocarea pentru decontările menţionate este de 175 de milioane de euro, împărţită astfel: 100 de milioane de euro pentru 500 de mii de tablete, 50 de milioane pentru echipamentele de protecţie sanitară şi 25 de milioane pentru containerele sanitare şi de suport educaţional.

Citește și: Virgil Musta dezvăluie de ce e obligatorie internarea persoanelor testate pozitiv cu Covid-19: ‘Din păcate, au ajuns la Terapie Intensivă’

Vicepremierul s-a referit şi la cel de-al treilea act normativ privind sistemul educaţional.

"Şi, de asemenea, ordonanţa pregătită de Ministerul Muncii, privind plata zilelor libere pentru părinţii care stau acasă cu copiii, până în 12 ani, în cazul suspendării cursurilor", a mai declarat Turcan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.