Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban: 'Bucureşti şi multe oraşe administrate de cei de la PSD nu au nici legătură cu conceptul de smart city'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban masca

Premierul Ludovic Orban a apreciat luni că Bucureşti, dar şi alte oraşe administrate de reprezentanţi PSD, nu ar avea "nicio legătură" cu conceptul de smart city şi s-ar afla, din acest punct de vedere, în Comuna primitivă.

"Din păcate, Bucureştiul şi multe alte oraşe - care, din păcate au fost administrate de cei de la PSD - sunt în Comuna primitivă şi nu au nicio legătură cu ceea ce înseamnă conceptul de smart city. Iar aici va trebui să facem paşi acceleraţi. 27 septembrie va fi o dată în care cetăţenii din fiecare comunitate locală vor putea să voteze pentru administratori inteligenţi, care să aibă viziunea şi capacitatea de a introduce toate soluţiile inteligente posibile pentru a creşte calitatea vieţii", a precizat premierul, în cadrul dezbaterii "Smart cities days", organizată în sistem de videoconferinţă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan dezvăluie varianta PNL pentru funcția de Avocat al Poporului: Nu e Ana Birchall

Potrivit lui Orban, conceptul de smart city reprezintă un deziderat şi o direcţie de urmat pentru administraţiile locale şi centrale, pentru a creşte calitatea serviciilor publice furnizate, calitatea vieţii, dar şi pentru a diminua durata de deplasare. În acest context, a adus o serie de critici administraţiei Capitalei, reproşând lipsa unui plan urbanistic general actualizat, a unei hărţi a reţelelor subterane sau a managementului traficului.

"Vă dau doar un exemplu. Ştiţi, noi avem un sistem de management al traficului în care s-au investit vreo 27-28 milioane de euro iniţial - după care s-au mai băgat bani - şi care nu funcţionează în Bucureşti, de exemplu. Nu vreau să vă spun că, dacă ne uităm la multe municipii, vom vedea că dacă le explici de baza de date urbană, trebuie să le mai pui nişte întrebări ajutătoare, ca să înţeleagă ce este aceea bază de date urbană. De asemenea, avem probleme majore. De exemplu, în Bucureşti, nu avem harta reţelelor subterane: pe unde trec reţelele de apă caldă, gaz. Ce se mai vorbim de planificarea intervenţiilor subterane în modernizarea reţelelor subterane? În Bucureşti nu avem cadastru făcut. Ce să mai vorbim de sisteme, aplicaţii online prin care să poţi să identifici situaţia juridică a fiecărui teren, reglementarea urbanistică? Vorbim de reglementare urbanistică în condiţiile în care noi nu mai avem plan de urbanism general şi soluţia la care a apelat Primăria Capitalei e să adopte PUZ-uri de sector, planuri de urbanism zonal pe sector, ca şi cum sectoarele ar putea să gândească global direcţiile de dezvoltare urbanistică la nivelul întregului Bucureşti", a spus Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.