Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, despre demisiile medicilor: 'Îmi pare rău că iau astfel de decizii în aceste momente, în care românii au nevoie de ei'

Inquam Photos / Octav Ganea
Orban Ludovic

Ludovic Orban nu este de acord cu medicii care au decis să demisioneze și să nu meargă în spitale, deși nu au echipamente de protecție. Premierul îi asigură pe români că vor avea de cine să fie tratați, pentru că Guvernul și Ministerul Sănătății îi vor înlocui rapid pe demisionari.

”Îmi pare rău că medicii iau astfel de decizii în aceste momente, în care românii au nevoie de ei. Vom suplimenta în orice unitate medicală în care e nevoie personalul. S-a pornit procedura de selectare a personalului. Nu putem sta fără personal medical. Avem destui medici, avem destule asistente. Conform scenariilor pe care le avem, suntem pregătiți. Am pus în dispozitiv linia a doua de apărare, spitalele sunt în curs de dotare, de înzestrare. Există și posibilitatea tratării la domiciliu, dar încercăm să evităm asta, pentru protejarea familiilor.”, a spus Ludovic Orban.

Citește și: Dan Barna: ‘Senatorii USR au votat din greșeală proiectul privind brățările electronice pentru deținuți’

Într-o scrisoare deschisă, Alianța Medicilor solicită autorităților asigurări și o lege prin care ”copiii noștri (indiferent de vârsta acestora, aflați la studii sau încă sugari) vor avea asigurată toată viața pensie de urmaș în caz de deces”. În caz contrar, cadrele medicale amenință că vor demisiona.

Medicii se plâng că nu beneficiază nici de echipament de protecție și spun că cei 500 de euro promiși de guvernanți nu le rezolvă problemele.

Citește și: Daniel Zamfir iese la rampă: Legea, pe masa lui Iohannis. Spun răspicat ce vom face! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.