Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, despre un senator plecat la ALDE: 'Nu mai era membru al PNL, era condamnat la un an cu suspendare'

Inquam Photos/Octav Ganea
Ludovic Orban

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a afirmat marţi că senatorul Marius Nicoară, care a trecut la ALDE, nu mai era membru PNL pentru că avea o condamnare definitivă de un an cu suspendare.

"Marius Nicoară, îmi pare rău că trebuie să spun lucrul ăsta, nu l-am anunţat public, a fost condamnat. Are o hotărâre judecătorească definitivă prin care a fost condamnat la un an închisoare cu suspendare. Potrivit statului PNL, atunci când ai o condamnare definitivă eşti radiat de drept din calitatea de membru. Era păstrat în grupul senatorial PNL, dar nu mai avea calitatea de membru PNL. Aici pare că socoteala e simplă: i-o fi promis Tăriceanu că îl mai pune un mandat la Senat, Eu nu puteam să îi promit lucrul acesta. Avem codul de integritate al partidului pe care l-am respectat. Am pierdut foarte mulţi oameni de valoare, dar am respectat Codul de integritate al PNL", a afirmat Orban marţi seară la Realitatea TV.

Citește și: Vechea lege a asociaţiilor de proprietari a fost înlocuită: Ce reguli se vor modifica

El a explicat că motivul condamnării sale a fost că Marius Nicoară a lovit o maşină şi avea alcoolemia peste limita permisă de lege.

Pe de altă parte, Orban consideră că cei care pleacă la PSD şi ALDE au "carierele terminate".

Citește și: Mihai Fifor a făcut anunţul! Se pun la bătaie 200 de posturi-Despre ce este vorba

"Să pleci din partidul pe listele căruia ai fost ales după părerea mea reprezintă cea mai gravă formă de trădare faţă de oamenii care şi-au acordat votul, cetăţenii care şi-au pus speranţele în tine şi să pleci la putere, la PSD, la ALDE. Carierele lor sunt terminate. Ei nu mai au dreptul să iasă în faţa oamenilor care le-au încredinţat locul", a adăugat Orban.

Senatorul Marius Nicoară, parlamentar ales în Circumscripţia electorală nr.13 Cluj, a anunţat pe 18 iunie în plenul Senatului că va activa la ALDE. Nicoară era preşedinte al Comisiei pentru drepturile omului. Tot pe 18 iunie, fostul senator PNL, Daniel Zamfir, s-a alăturat ALDE. Pe 13 iunie senatorul Ion Popa a plecat din PNL la ALDE, iar Siminica Mirea, pe 25 iunie, a trecut de la PNL în grupul senatorilor PSD.

Citește și: Indicele Robor nu dă semne să stagneze: A ajuns la cel mai mare nivel din mai 2014 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.