Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, după ce MEMBRII CSM au IZBUNCIT din cauza informațiilor din presă: E un motiv în plus să desființăm SIIJ

Inquam Photos / Octav Ganea
Orban Ludovic

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție va fi desființată, fără doar și poate. Dacă acest lucru nu este posibil în formula actuala a Parlamentului, Orban spune că mutarea va fi o prioritate după alegeri. Ieșirea lui Orban vine în contextul în care doi membri CSM amenință că vor sesiza Comisia Europeană.

Secţia pentru procurori a CSM precizează că doi membri, Nicolae Solomon şi Florin Deac, au fost citaţi la SIIJ, ca martori în două dosare deschise în 2018, iar informaţii despre citarea lor de către procurorul Adina Florea "s-au scurs" în mass-media înaintea desfăşurării actului procesual, într-o etapă nepublică a procesului penal. "Secţia pentru procurori apreciază că citarea a doi membri ai Secţiei în maniera arătată, în cauze aflate pe rolul SIIJ încă din 2018, precum şi scurgerea în media a informaţiilor privind cele două activităţi procesuale, în contextul derulării procedurii de avizare parţial negativă a propunerilor Ministrului Justiţiei de ocupare a funcţiilor înalte la nivelul Ministerului Public şi al unei campanii media îndreptate împotriva membrilor Secţiei, reprezintă un factor de presiune şi de decredibilizate instituţională", arată sursa citată.

Citește și: Va fi SHOW TOTAL! Anamaria Prodan a anunțat că întră în politică

"E un motiv în plus ca să desființăm secția specială. Dacă actualul Parlament nu va adopta reglemntarea, cu siguranță după alegerile anticipate va exista o reglementare pentru desființarea SIIJ. Este obiectivul nostru ca  în viitorul apropiat să scăpăm de MCV", a spus Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.