Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban îl SOMEAZĂ pe Mihai Fifor să își dea demisia: Alimentează propaganda Moscovei

PNL
Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marţi că ministrul Apărării, Mihai Fifor, trebuie să demisioneze, deoarece prin afirmaţiile pe care le-a făcut cu privire la existența rachetelor balistice la Deveselu, nu face decât să alimenteze propaganda Moscovei.

"Ministrul Mihai Fifor trebuie să-şi dea demisia întrucât gafa lui creditează o interpretare politică anti-NATO. Ar trebui să știe că la acest nivel, din această funcție, nu te joci cu vorbele. Diferența dintre o bază cu rachete interceptoare și una cu rachete balistice este fundamentală și are implicații majore. Țara noastră găzduiește un sistem defensiv, nu unul cu carater ofensiv. Declarația ministrului Fifor răstălmăcește grav această realitate și nu face decât să alimenteze propaganda Moscovei, care încearcă să acrediteze tocmai caracterul ofensiv al unității de la Deveselu", a afirmat liderul PNL, Ludovic Orban, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Orban a susţinut că Armata Română este afectată de "amatorismul şi habarnismul" oamenilor promovaţi de PSD în funcţii de răspundere.

"Interceptorii SM-3 nu sunt echipați cu focoase explozive, ei se bazează numai pe energia lor cinetică pentru a distruge focoasele rachetelor balistice și pot fi lansați numai ca mijloace de oprire împotriva unui atac real. Este intolerabil ca un demnitar, de un asemenea rang, să comită o astfel de gafă care poate expune Armata Română și poate genera tensiuni diplomatice. După diplomația românească, afectată grav de nepriceperea și intruziunea PSD, după sistemul de ordine publică, intens politizat în mandatul doamnei Carmen Dan, iată că și Armata Română este afectată de amatorismul și habarnismul oamenilor promovați de PSD în funcții de răspundere. Toate domeniile strategice încep să fie afectate de oamenii pe care Dragnea îi susține doar pentru slugărnicia lor absolută", a adăugat liderul PNL.

Citește și: BOMBĂ Omul de afaceri Răzvan Alexe, audiat la Parchetul General în dosarul lui Negulescu - Procurorul Portocală: 'Sunt micul copil al doamnei K'

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat marți că la baza de la Deveselu sunt "rachete balistice".

"Cum ar putea fi vreodată președintele Putin încântat de faptul că în România avem baza militară de la Deveselu, cu rachetele balistice? Cum ar putea vreodată președintele Putin să fie încântat că avem baza de la Mihail Kogălniceanu, populată cu militari americani și noi insistăm în continuare față de SUA în parteneriatul strategic să asigurăm permanența militarilor americani pe teritorul românesc? Cum ar putea Federația Rusă să fie încântată că România își dezvoltă capabilitățile navale?", a declarat Mihai Fifor, la Antena 3.

Miercuri dimineață, Mihai Fifor a revenit asupra afirmațiilor, susținând că ”a fost în cel mai rău caz o eroare de interpretare”.

„Niciodată nu cred că cineva ar putea afirma că la Deveselu avem rachete balistie. Aseară am spus că avem baza de la Deveselu, care se ocupă de rachetele balistice, în niciun caz că la Deveselu avem avem rachete. E puțin probabil că eu să nu știu ce adăpostim la Deveselu, să nu știu că acolo sunt rachetele interceptoare și în ce mod funcționează scutul de la Deveselu. A fost doar o greșeală de înțelegere, de comunicare în cel mai rău caz, dar în niciun caz nu aș putea vreodată afirmă că la Deveselu avem rachete balistice”, a declarat Mihai Fifor, la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.