Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban începe să dea banii: Când adoptată rectificarea bugetară

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că rectificarea bugetară trebuie adoptată până cel târziu în data de 30 noiembrie potrivit Agerpres.

"Noi trebuie să adoptăm (...) rectificarea bugetară cel târziu în data de 30 noiembrie. Ministerul Finanţelor începe de săptămâna viitoare şi procedura de pregătire a legii bugetului de stat pe anul 2020, pe lângă pregătirea rectificării bugetare. Vrem să avem informaţii de la toate instituţiile publice, autorităţile locale. (...) Vom umbla şi la cheltuielile materiale şi de servicii, care deja au ajuns la o sumă foarte mare, din punctul meu de vedere, fiindcă vrem să reducem drastic cheltuielile necesare, astfel încât să putem să alocăm sumele de bani către domenii vitale, cum este domeniul sănătăţii, cum este necesarul de finanţare pentru localităţi care au rămas fără bani şi care nu mai pot să plătească indemnizaţiile pentru persoanele cu dizabilităţi, nu mai pot să plătească salariile asistenţilor personali, nu mai au cofinanţare pe proiectele care beneficiază să finanţare europeană şi riscă să piardă fonduri europene şi riscă să piardă fonduri europene şi pe alte categorii de cheltuieli necesare. Toate aceste informaţii le vom culege într-un termen foarte rapid. Proiectul de ordonanţă cred că poate să fie gata până în data de 15 pentru a parcurge procedurile de transparenţă şi de avizare, astfel încât în ultima săptămână din noiembrie să putem adopta proiectul de rectificare a bugetului", a spus Orban, după ce a participat la cea de-a XXVI-a ediţie a Topului Naţional al Firmelor, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Citește și: Schimbă liniile! După ce și-a instalat ‘Guvernul meu’, Klaus Iohannis îl ‘elimină’ pe dușmanul lui Liviu Dragnea

El a fost întrebat dacă va fi o rectificare bugetară negativă. "Asta Ministerul Finanţelor vă va putea spune", a răspuns Orban.

Premierul a indicat că Guvernul îşi propune să vină anul acesta cu bugetul pe 2020.

El a mai arătat că măsurile pentru limitarea creşterii deficitului bugetar vizează restrângerea cheltuielilor inutile, îmbunătăţirea colectării.

"Nu putem face minuni, pentru că execuţia bugetară a fost realizată timp de zece luni şi ceva de PSD. Este foarte complicat în mai puţin de două luni să apuci să faci toate corecţiile pe care le poţi face într-un program pe termen mediu", a adăugat Orban

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.