Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban le ia apărarea parlamentarilor daţi afară din PSD pentru că au lipsit de la moţiune: 'Nici nu s-au uitat că unii aveau certificate medicale'

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

Ultimul lucru de care are nevoie România acum este o nouă moţiune de cenzură a PSD, a declarat vineri premierul Ludovic Orban.

"Asta mi se pare un semn de neseriozitate şi de iresponsabilitate. S-a văzut foarte clar că nu au reuşit, cele două PSD-uri nu au reuşit să adune cvorumul necesar pentru moţiune. Acum, şi-au mai dat afară cinci parlamentari sau câţi şi-au dat afară, nici nu s-au uitat că unii aveau certificate medicale, erau...în fine, nu mă interesează ce face PSD. Cert este că ultimul lucru de care are nevoie România acum este o nouă moţiune de cenzură a PSD. România are nevoie de un guvern stabil implicat, care să rezolve problemele cetăţenilor, care să împingă economia înainte, care să se lupte cu toate instrumentele legale pentru stăvilirea răspândirii virusului şi pentru relansarea economică", a spus Orban.

Întrebat dacă în cazul unei moţiuni de cenzură liberalii se bazează pe o majoritate parlamentară, premierul a precizat: "Majoritatea se manifestă, la această moţiune de cenzură s-a văzut foarte clar că avem o majoritate, sper ca ea să se manifeste şi în procesul de legiferare şi, de asemenea, să se manifeste la orice altă aventură a PSD".

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că Guvernul nu va putea evita un vot pentru o moţiune de cenzură din partea PSD, fie că se va vota actuala moţiune, fie că va fi vorba de una depusă în sesiunea ordinară.

"Suntem în opoziţie, am introdus o moţiune de cenzură. Cu adevărat, pentru prima dată în România a fost introdusă în sesiune extraordinară. Nu consider că este un eşec, deoarece în acest moment nu avem un vot. Nu ne aşteptam ca parcursul până la votul pe moţiune să fie atât de lung. (...) Ştim şi noi şi domnul Orban că dacă această moţiune ajunge la vot, trece. (...) Avem dreptul, constituţional, ca să depunem o moţiune de cenzură în sesiune ordinară. Nimeni nu poate să ia acest drept opoziţiei. (...) Va fi vot pe moţiune. Că va fi pe această moţiune, că va fi pe o moţiune în sesiunea ordinară, până la urmă nu vor putea evita", a arătat Marcel Ciolacu, într-o emisiune la Antena 3.

Acesta a adăugat că, din punct de vedere politic, pentru actuala moţiune se aşteaptă decizia CCR, pentru care un prim termen este fixat pe 15 septembrie, context în care probabil se va prefera soluţia depunerii unei noi moţiuni, în sesiunea ordinară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.