Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, mesaj de Ziua Marinei: 'Ne mândrim cu marinarii români, care îşi apără ţara pe mări şi oceane, în condiţii grele'

Facebook
Ludovic Orban

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PNL Ludovic Orban, a transmis duminică un mesaj de apreciere pentru marinarii români, subliniind că Forţele Navale contribuie, alături de întreaga Armată, la statutul dobândit de ţara noastră de aliat şi actor regional extrem de important în asigurarea securităţii euroatlantice, anunță Agerpres.

"Sărbătorim astăzi Ziua Marinei Române, odată cu Praznicul Adormirii Maicii Domnului, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni. Este, pentru noi toţi, un nou prilej de a ne aminti curajul şi jertfa marinarilor care au luptat în războaiele vremii şi de a cinsti devotamentul celor care slujesc sub drapelul tricolor. Ne mândrim cu marinarii români, care îşi apără ţara în misiuni, pe mări şi oceane, departe de familiile lor, în condiţii grele. Aceştia sunt adevăraţi ambasadori ai României, apreciaţi de către partenerii noştri externi pentru seriozitatea şi profesionalismul de care dau dovadă în misiuni. Forţele Armate Navale Române contribuie, alături de întreaga armată română, la statutul dobândit de ţara noastră, de aliat şi actor regional extrem de important în asigurarea securităţii euro-atlantice. Şi prin efortul marinarilor noştri, România a devenit un vector de securitate, iar regiunea Mării Negre o zonă de interes strategic atât pentru NATO cât şi pentru Uniunea Europeană. La mulţi ani, marinari români! La mulţi ani, Forţele Navale Române! Sfânta Fecioară Maria să vă ocrotească în toate misiunile", a scris Ludovic Orban, pe pagina sa de Facebook.

Ziua Marinei Române este sărbătorită în fiecare an, pe data de 15 august, odată cu sărbătoarea creştină a Adormirii Maicii Domnului, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni. Ziua Marinei Române a fost instituită prin Legea 382 din 28 septembrie 2004, iar în anul 2009 această zi a fost declarată sărbătoare naţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.