Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, optimist în privinţa colaborării BOR-MAI de Paşte: 'Nu va genera riscuri de răspândire a virusului' (VIDEO)

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban Marcel Vela Orban Vela

Premierul Ludovic Orban susţine că protocolul semnat de Ministerul Afacerilor Interne cu Biserica Ortodoxă Română, pentru ca poliţiştii şi jandarmii să distribuie Lumina Sfântă de Înviere, nu va genera pericolul răspândirii virusului.

"Aşa cum a fost gândit acest parteneriat, dacă este respectat, el nu va genera riscuri de răspândire a virusului. Acolo este vorba de două momente, și anume momentul în care preoții dau către credincioși Paștele, în spații deschise, și Lumina, care va fi distribuită din biserică de reprezentanți ai consiliului parohial, spijiniti de angajați ai MAI. Toți vor fi echipați cu măști cu mănuşi. Trebuie să existe o colaborare între echipele MAI și preoții parohi", a declarat Orban la Realitatea PLUS.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, marți seara, că românii vor putea primi Paști vineri și sâmbătă, iar distribuirea Luminii Sfinte de la Ierusalim se va face de către voluntari și de către patrulele MAI, în urma unui acord cu Biserica Ortodoxă Română. Prevederile protocolului MAI-BOR pot fi citite AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.