Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, reacție după gafa premierului: 'Dragnea să o ţină acasă pe Dăncilă. Dacă o mai lasă să umble liberă prin lume, va ajunge un pericol public'

PNL
Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a cerut liderului PSD, Liviu Dragnea, “să o ţină acasă pe Viorica Dăncilă” şi “să nu o mai lase să umble liberă prin lume”, după ce aceasta a confundat capitala Muntenegru cu cea a regiunii Kosovo. Totuşi, Orban afirmă că se îndoieşte că Dragnea se poate “dispensa în acest moment de această slugă care execută prosteşte toate comenzile”.

"Îi solicit lui Dragnea să o ţină acasă pe Dăncilă. Dacă o mai lasă să umble liberă prin lume, va ajunge un pericol public la adresa relaţiilor internaţionale ale României. Că mai face câte o gafă în faţa Parlamentului sau la vreo emisiune televizată, îi mai putem trece cu vedere incapacitatea ei de a citi textele care îi sunt puse la dispoziţie sau necunoaşterea limbii române. Dacă este lăsată în continuare să umble liberă prin lume, riscă să dinamiteze foarte multe relaţii internaţionale. Gafa monumentală comisă în vizita în Muntenegru nu poate fi tratată la capitolul răsete şi mergem mai departe”, a susţinut Ludovic Orban într-o conferinţă de presă, conform news.ro.

El mai spus că este inadmisibil să nu cunoşti numele capitalei ţării unde te deplasezi, iar în acest caz este mai grav faptul că regiunea Kosovo nu este recunoscută de România.

“Este inadmisibil ca atunci când te deplasezi într-o ţară străină ca şi prim-ministru să nu cunoşti numele capitalei ţării şi mai mult decât atât, să confunzi capitala ţării cu capitala unei alte ţări, iar în cazul Pristina, Kosovo, este vorba de o ţară pe care România a recunoscut-o, lucru care agravează şi mai mult gafa monumentală comisă de premierul Dăncilă”, a declarat liderul PNL,

Ludovic Orban spune că ar fi mai bune ca Viorica Dăncilă să plece acasă, dar se îndoieşte că Dragnea se poate dispensa în acest moment de această slugă”.

“Sigur că cel mai bine pentru şi pentru Dăncilă, şi pentru România ar fi să plece de la Palatul Victoria, dar mă îndoiesc că Dragnea se poate dispensa în acest moment de această slugă care execută prosteşte toate comenzile”, a conchis el.

Premierul Viorica Dăncilă a susţinut miercuri o conferinţă de presă comună cu premierul muntenegrean Duško Marković, în care a spus că se bucură să fie la Pristina, capitala Kosovo, în loc să spună Podgorica, care este capitala Muntenegrului. În înregistrarea conferinţei prezentată de Guvernul din Muntenegru, momentul în care premierul român rosteşte "Pristina" este fără sonor.

"Mă bucur să fiu astăzi la Pristina, în prima vizită a unui prim-ministru român în Muntenegru", a spus Dăncilă.

Translatorul a sesizat greşeala şi a spus Podgorica, care este, de fapt, capitala Muntenegrului.

De asemenea, Guvernul muntenegrean a cenzurat greşeala făcută de prim-ministrul Viorica Dăncilă, pe linkul de pe site-ul Guvernului din Muntenegru către înregistrarea conferinţei de presă neauzindu-se, la minutul 6:03, când Dăncilă rosteşte "Pristina". De asemenea, comentariile sunt dezactivate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.