Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban și Nicolae Ciucă se delimitează de afirmația lui Macron privind moartea cerebrală a NATO

gov.ro
orban ciuca

Premierul Ludovic Orban a comentat joi, declaraţia preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, care susţine că NATO se află în moarte cerebrală, spunând că această afirmaţie nu are legătură cu modul de funcţionare al Alianţei Nord- Atlantice, potrivit News.ro.

Orban a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Ministerul Apărării Naţionale, ce părere are despre declaraţia preşedintelui Franţei, privind moartea cerebrală a NATO, premierul spunând: “România este membru al NATO, noi ne îndeplinim toate obligaţiile care decurg din statutul de membru al NATO. Mi se pare o declaraţie care nu a fost foarte fericită şi care oricum nu are legătură cu realitatea modului de funcţionare al NATO”.

La rândul său, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a spus că România crede în garanţiile de securitate asigurate de NATO.

“Tot ceea ce ţine de securitatea României se bazează pe trei piloni: apartenenţa la NATO, la Uniunea Europeană şi parteneriatul Strategic cu SUA şi am mai adăugat unul, al patrulea, o masă ca să fie cât mai stabilă are nevoie de patru picioare, ne încredem în noi înşine, motiv pentru care suntem o ţară membră NATO şi credem foarte mult în ceea ce înseamnă garanţiile de securitate asigurate de acest statut şi de această alianţă”, a afirmat ministrul Apărării.

”Ceea ce suntem pe cale să trăim este moartea cerebrală a NATO”, a declarat Emmanuel Macron săptămânalului The Economist, explicând această ”moarte” prin dezangajarea americană faţă de aliaţi NATO şi comportamentul Turciei, membră a Alianţei Nord-Atlantice.

Vezi si: Cum joacă Pro România și ALDE în turul 2 al alegerilor prezidențiale / SURSE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.