Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban sparge pușculița Guvernului: Sănătatea și Internele primesc fonduri consistente

Facebook
ludovic orban

Premierul Ludovic Orban a anunțat că în cadrul ședinței de Guvern, care a avut loc azi noapte, au fost alocate fonduri suplimentare pentru Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne, pentru a combate epidemia de coronavirus.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: 'Urmează 4 luni grele. Va urma un nou val, care va fi în toamnă'

”Am suplimentat bugetul ministerului sănătăţii cui 42 de milioan de leie pentru susţinerea centrelor de caratintă”, a anunţat premierul.

- Am luat decizia de a suplimenta bugetul MAI cu 100 de milioane pentru a putea susţine activitatea MAI şi pentru a asigura sumele pentru achiziţiile pentru protejarea diferitelor structuri din subordine - poliţie, Poliţie de forntieră, DSU, Jandarmerie

- Am asigurat capital de lucru pentru Unifarm, din subordinea MS, pentru a fi mai eficientă în derularea achiziţiilor pentru susţinerea activităţii

Premierul a anunţat şi măsuri necesare în situaţia în care ne găsim pentru a susţine angajaţii şi angajatorii afectaţi, printre acestea find OUG pentru majorarea plafonului de garantare pENntru IMM.

”Altă măsură este aceea de a asigura plata şomajului tehnic, a celor care intră în şomaj tehnic din bugetul Ministerului Muncii, prin ANOFM. Aici am luat această decizie pentru că este clar că foarte multe companii sunt afectate direct sau indirect de epidemie şi multe nu au capacitatea de a asigura plata salariilor şi există riscul ca angajaţii să fie trimişi în şomaj, să fie daţi afară, utilizându-se forţa majoră, sau să li se suspende contractele de muncă. Vom plăti 75% din salariul brut, cât este idemnizaţia lunară de şomaj tehnic, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu”, anunţă Orban.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.