Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban tremură în fața unei alianțe USR-PLUS? Liderul PNL a comandat un nou sondaj în contextul alegerilor europarlamentare

Inquam Photos / Octav Ganea
ludovic orban

Președintele PNL Ludovic Orban i-a anunțat pe liberali, în ședința de luni a Biroului Politic Național, că a mai comandat un sondaj de opinie care să testesteze cota la europarlamentare a unei posibile alianțe USR-PLUS, au spus surse politice pentru MEDIAFAX.

„Sondajul urmează să arate scorul unei eventuale alianțe a USR-PLUS. Urmează să fie întrebați peste 1000 de subiecți”, au delcarat pentru MEDIAFAX surse din interiorul partidului.

Cu toate că PNL a comandat anul trecut un sondaj care să arate intenția la vot la alegerile europarlamentare, întrebările nu vizau alianțele politice, fiind puse individual partidele în lista de opțiuni la vot, au explicat sursele menționate. Spre deosebire de acel sondaj ale cărui date au fost prezentate parțial de liderul PNL, Ludovic Orban, și care a avut 26.000 de respondenți, acesta va avea doar puțin peste 1.000 de persoane intervievate.

Dacian Cioloş a căzut în dizgraţia liderilor PPE: 'Nu-mi plac oamenii care au profitat de PPE şi acum au un comportament care face rău PPE'

Actualul sondaj al PNL arată că partidul condus de Ludovic Orban are, în prezent, 27.8% din electorat, în timp ce PSD are 30.2%. Pe locul 3 se află ALDE, cu 11.5%. Urmează USR cu 10.2%, Pro România, cu 5.5%, UDMR cu 5.1%, PLUS 5% și PMP 4,2%, potrivit surselor politice ale MEDIAFAX.

Sursele citate susțin că partidul lui Dacian Cioloș, PLUS, are un scor de 5%, iar PMP 4.2% .

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat duminică rezultatul sondajului privind scorul partidelor: 27% PNL, iar PSD 30% . Sondajul a fost făcut prin operarea față în față a 26.000 de cetățeni, conținând și date privind încrederea oamenilor în Guvern și percepția acestora pe diferite teme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.