Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban tună și fulgeră după desființarea SIIJ! Mesaj pentru USR: 'Luaţi şi înghiţiţi proiectul ăsta'

G4Media
Ludovic Orban

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie se desfiinţează "de formă", urmând să funcţioneze "aşa cum a vrut UDMR", a declarat luni, în plen, deputatul Ludovic Orban, la dezbaterile generale asupra proiectului privind SIIJ, pe care l-a caracterizat drept "o caricatură".

"Nu voiam să iau cuvântul, dar, până la urmă, am luat decizia să iau cuvântul, pentru că mi-a fost insultată inteligenţa prin vorbăria goală despre desfiinţarea SIIJ-ului. Hai să le spunem românilor că nu se desfiinţează niciun SIIJ. Se desfiinţează de formă. De fapt, se merge pe o formulă care este propusă de UDMR. Acum că PSD sprijină acest nou SIIJ este normal, pentru că ei au inventat SIIJ-ul ca nu cumva DNA-ul şi DIICOT-ul să poată să cerceteze pe competenţa specifică acestor Parchete. (...) Mă surprinde faptul că ia cuvântul reprezentantul foştilor mei colegi, care cred că e şi semnatara atacului nostru la CCR împotriva legii de înfiinţare a SIIJ-ului, să laude această caricatură de proiect, care n-are nicio legătură cu desfiinţarea SIIJ-ului", a afirmat Orban, informează Agerpres. Potrivit acestuia, "desfiinţarea SIIJ este o minciună, pentru că, de fapt, funcţionează aşa cum a vrut UDMR-ul".

El le-a transmis, totodată, parlamentarilor USR "să înghită acest proiect". "De asemenea, şi asta le-o spun colegilor de la USR, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege privind desfiinţarea SIIJ-ului care a fost hotărâtă în vechea coaliţie de guvernare şi care presupunea întoarcerea dosarelor pe competenţe, aşa cum e normal, la Parchet, la DNA şi la DIICOT. Presupunea în schimb un aviz care să fie dat Secţia de procurori pentru procurori şi de Secţia de judecători pentru judecători, la trimiterea în judecată a magistratului. N-a fost bun proiectul. S-a trimis sesizare la Comisia de la Veneţia. Luaţi şi înghiţiţi proiectul ăsta, că nu v-a convenit proiectul care a fost votat de Camera Deputaţilor, cât exista o altă majoritate", a completat fostul preşedinte al PNL. El s-a întrebat "cum membri ai Guvernului s-au sucit acum" în privinţa SIIJ. "Vă atrag atenţia, minciuna are picioare scurte", a adăugat Orban, care a susţinut că proiectul propus acum este "praf în ochi".

Context

Camera Deputaţilor a votat luni, în calitate de prim for sesizat proiectul de lege pentru desfiinţarea SIIJ. Au fost 205 de voturi „pentru„ 90 „contra” şi o abtinere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.