Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lufthansa nu este interesată de achiziţionarea rivalelor afectate de criză DĂ ASIGURĂRI directorul general al companiei

Lufthansa

Lufthansa nu intenţionează să cumpere rivalele slăbite de criza provocată de pandemia de coronavirus (COVID-19), le-a spus marţi acţionarilor directorul general Carsten Spohr, la Adunarea Generală Anuală Virtuală, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: ALERTĂ După decizia CEDO în cazul Kovesi, ministrul Justiției propune Guvernului Orban ELIBERAREA lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția

Lufthansa, care are subsidiare în Austria, Elveţia şi Belgia, se pregăteşte din iunie să reia zborurile de pasageri, iar în prezent negociază cu guvernele un pachet de ajutor în valoare de 10 miliarde de euro. Spohr a declarat că se aşteaptă în scurt timp la un acord cu Guvernul german.

Citeşte şi: BREAKING - CEDO, lovitură pentru România: Demiterea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA a fost abuzivă

"Obiectivul nostru este stabilizarea Lufthansa în forma sa actuală şi nu să achiziţionăm alţi operatori aerieni. În acest moment nu intenţionăm să facem preluări", a declarat şeful Lufthansa. Acesta a adăugat că procesul de consolidare în rândul companiilor aeriene din Europa încetineşte, în urma măsurilor de sprijin acordate de guverne.

Citeşte şi: Magistrații BAT cu PUMNUL în masă după decizia CEDO în cazul Kovesi: Vinovații trebuie să SE RETRAGĂ din funcțiile publice

Interzicerea călătoriilor decisă de numeroase ţări din întreaga lume a forţat Lufthansa să blocheze la sol 700 din avioanele sale, ceea ce a dus la o scădere cu 99% a numărului de pasageri, astfel că întregul grup Lufthansa (care include şi companiile Swiss, Brussels Airlines şi Austrian Airlines) pierde în fiecare oră aproximativ un milion de euro din rezervele sale de lichidităţi.

Citeşte şi: Laura Codruța Kovesi, REPLICĂ FULGER după reacțiile la decizia CEDO: Sper ca hotărârea să reprezinte o reparație simbolică pentru magistrații hărțuiți

Săptămânalul Der Spiegel susţine că Lufthansa negociază în prezent un pachet de ajutor în valoare de 10 miliarde de euro, care ar însemna preluarea de către guvernul german a unui pachet de 25,1% din acţiunile companiei aeriene. Şi Reuters informase că Lufthansa discută un sprijin de nouă miliarde de euro, care ar include împrumuturi oferite de Austria, Germania şi Elveţia.

Citește și: Reacția magistraților după decizia CEDO în cazul Kövesi: ‘Este inadmisibil. Toți factorii responsabili să-și asume consecințele’

Spohr ar urma să plece la Bruxelles săptămâna aceasta, conform ziarului belgian L'Echo, pentru a negocia un sprijin financiar de 290 de milioane de euro de la statul belgian. În schimb, autorităţile vor garanţii privind viitorul Brussels Airlines şi dezvoltarea aeroportului din Bruxelles.

Pentru a reduce ieşirile de numerar, Lufthansa a cerut Airbus şi Boeing să amâne livrările de aeronave.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.