Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lufthansa plătește despăgubiri de 2,6 milioane de dolari unui grup de evrei ortodocși cărora li s-a refuzat îmbarcarea pentru că nu au purtat măști de protecție

Lufthansa

Compania aeriană germană Lufthansa a plătit compensații călătorilor evrei ortodocși cărora li s-au refuzat zboruri spre Budapesta în luna mai.

S-a ajuns la un acord cu "marea majoritate a pasagerilor", a confirmat joi un purtător de cuvânt al companiei, fără a oferi mai multe detalii, în urma unui raport al serviciului de știri din industria aviatică Simply Flying.

Potrivit raportului, Lufthansa urmează să plătească fiecărui pasager individual afectat 21.000 de dolari drept compensație, ceea ce ar duce la un cost total de aproximativ 2,6 milioane de dolari, informează DPA.

Pe 4 mai anul acesta, 128 de evrei ortodocși care au sosit la Frankfurt din New York au fost excluși din zborul de legătură spre Budapesta, după ce unii pasageri din zborul transatlantic ar fi refuzat să poarte măști anti-Covid pe față.

Aparent, singurul motiv invocat de personalul Lufthansa pentru excluderea întregului grup a fost aspectul exterior al pasagerilor.

În retrospectivă, Lufthansa a regretat "că nu a fost permis întregului grup să își continue călătoria, în loc să limiteze această decizie la persoane individuale".

Patronul Lufthansa, Carsten Spohr, ceruse scuze reprezentanților comunității evreiești din Germania și scrisese într-un mesaj adresat angajaților că "antisemitismul nu-și are locul la Lufthansa".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.