Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lukașenko a anunțat de ce se ceartă cu Putin: 'Ne îndreptăm spre un stat unionist Belarus-Rusia! Nu vă mirați că ne-am certat'

smartradio.ro
vladimir putin lukasenko

Președinții Belarusului și Rusiei au relații foarte deschise și de prietenie. Șeful statului belarus Aleksander Lukașenko a declarat acest lucru într-un interviu acordat agenției de știri Associated Press, relatează BelTA.

Răspunzând la întrebarea unui jurnalist despre cât de onest și deschis comunică liderii celor două țări, Aleksander Lukașenko a spus: "Mă îndoiesc că Vladimir Putin are relații mai strânse, deschise și de prietenie cu oricare dintre liderii mondiali decât cu președintele Belarusului".

Descriind stilul de comunicare cu liderul rus, Alexander Lukașenko a menționat că îi spune lui Vladimir Putin despre orice în mod direct, ca un frate mai mare. Desigur, fără a permite aroganța sau grosolănia: "Avem o relație foarte decentă, onestă și deschisă, mai ales acum"."

"Avem relații bune cu el, cele mai bune relații care pot fi între șefii statelor independente", a subliniat liderul belarus.

Președintele a reamintit, de asemenea, evenimentele din 2020 din Belarus: "Mulțumesc lui Dumnezeu, ne-am descurcat. Când l-am rugat să mă susțină dacă este necesar, nici măcar nu au existat întrebări".

Vezi și: Lukașenko se teme de un posibil război nuclear: 'Ar putea să arunce planeta de pe orbită cine știe unde. Ar fi inacceptabil!'

El a atras atenția asupra faptului că în comunicarea cu președintele rus nu există subiecte tabu, în timpul întâlnirilor pot discuta probleme atât de natură personală, cât și globală.

"Vorbim despre Ucraina, îi spun sincer, așa cum văd eu. Dar trebuie să vă spun sincer că nu sunt arogant, ca să spun răspicat. Nu ar trebui să existe nici o aroganță aici. (...) Este un politician cu experiență, nu trebuie să i se țină prelegeri", a spus șeful statului din Belarus.

În același timp, există situații în care liderii se ceartă. "Am avut motive pentru dispută și nu au fost eliminate până acum. Vorbim despre asta. Îi dau chiar și un exemplu uneori. Spun: uitați-vă la modul în care americanii și europenii sprijină Ucraina și la modul în care se sprijină reciproc, creând condiții egale pentru toate țările", a declarat Alexander Lukașenko.

În ceea ce privește statul unionist Belarus și Rusia, aici, potrivit acestuia, nu au fost încă create condiții egale pentru oameni și entități de afaceri, chiar și în ciuda opoziției generale față de presiunea sancțiunilor occidentale. "Discutăm sincer despre acest lucru. Ne îndreptăm încet în această direcție”, a spus președintele.

Vezi și: Lukașenko nu vrea să se impice în războiul lui Vladimir Putin din Ucraina

„Din moment ce construim o uniune, ne-am propus să punem ochii pe construcția statului Uniunii, ar trebui să existe condiții egale pentru oameni, întreprinderi, companii, întreprinderi, întreprinderi? Acestea ar trebui să fie. Nu încă. Aceasta este principala piatră de poticnire. Acest lucru s-a datorat prețurilor la gaze, resurselor energetice, accesului la piața rusă, după cum vă amintiți. Desigur, am discutat aceste probleme foarte dur".

Potrivit liderului belarus, el și Vladimir Putin au un stil diferit de comportament pe scena politică, deoarece președintele Rusiei este o persoană restrânsă, închisă în public, iar Alexander Lukașenko se caracterizează printr-o mare emoție și deschidere. "Prin urmare, nu vă mirați că ne-am certat", a spus președintele. „Dar nu am avut niciodată diferențe cu privire la problema principală. Iar principala problemă este apărarea și securitatea statelor noastre".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.