Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lukașenko iese cu un mesaj nervos, după ce a fost bolnav: Calmați-vă, băieți, nu am de gând să mor! Un adenovirus și nimic altceva!

Aleksandr Lukasenko

Președintele Belarus, Aleksandr Lukașenko, a declarat că s-a retras câteva zile din activitate din cauza unui adenovirus și a faptului că a dus debutul bolii pe picioare. "Un adenovirus sau ce a fost acolo? Un adenovirus şi nimic altceva...", a declarat el în cadrul unei reuniuni consacrată problemelor de actualitate din domeniul sănătăţii.

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a apărut marţi în public şi a respins speculaţiile potrivit cărora ar fi grav bolnav, spunându-le oficialilor că a fost vorba de un simplu adenovirus. "Calmaţi-vă, băieţi, n-am de gând să mor”, a declarat el, potrivit unei înregistrări video, relatează Reuters.

Lukaşenko, în vârstă de 68 de ani, este unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin. Zvonurile privind starea sa de sănătate s-au intensificat după ce a apărut la parada militară de la Moscova, din 9 mai, părând obosit şi puţin nesigur şi având un bandaj la o mână.

Părând răguşit, Lukaşneko a declarat marţi la o reuniune pe probleme de sănătate că a suferit de un adenovirus, care este un virus comun al răcelii. Imagini ale întâlnirii au fost difuzate de Pul Pervovo, o televiziune de stat care relatează despre activităţile lui Lukaşenko, relatează Reuters.

"Dacă cineva crede că voi muri, să se calmeze", a declarat Lukaşenko, adăugând că, deşi este nevoie în mod normal de doar trei zile pentru a se recupera după un astfel de virus, el a fost prea ocupat pentru a-şi lua imediat concediu. "Nu am de gând să mor, băieţi. Va trebui să vă luptaţi cu mine pentru foarte mult timp de acum încolo", a insistat el, adresându-se duşmanilor politici.

Liderul opoziţiei belaruse, Sviatlana Ţihanouskaia, le-a spus luni susţinătorilor săi să fie gata să profite de orice şansă pentru a transforma ţara într-o democraţie.

Lukaşenko, lider autoritar, care conduce Belarusul cu o mână de fier din 1994, a permis anul trecut ca forţele ruseşti să-i folosească ţara sa ca rampă de lansare pentru invazia Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.