Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lungmetrajul 'Imaculat' a fost desemnat câştigător al Premiului Publicului la Les Films de Cannes a Bucarest

facebook.com
Les films de Cannes a Bucarest

Lungmetrajul "Imaculat" - regia Monica Stan şi George Chiper-Lillermark - a fost desemnat câştigător al Premiului Publicului, în cadrul secţiunii Avanpremierele Toamnei, la cea de-a 12-a ediţie a Les Films de Cannes a Bucarest, informează organizatorii într-un comunicat transmis, luni, AGERPRES.

Les Films de Cannes a Bucarest 12 s-a desfăşurat, în perioada 22 - 31 octombrie, în săli de cinema, în aer liber şi online, spectatorii având posibilitatea să urmărească peste 80 de filme, majoritatea în premieră. Gala de închidere a festivalului a avut loc duminică, la Cinema Muzeul Ţăranului.

"A fost o ediţie cu multe schimbări, dictate de perioada pe care o traversăm, însă ne bucurăm să vedem că cinemaul îşi păstrează importanţa în viaţa oamenilor, mai ales într-o perioadă în plină schimbare, în care platformele de streaming capătă din ce în ce mai mult teren, spune echipa festivalului", se arată în comunicatul organizatorilor.

Dintre proiectele produse sau co-produse în România înscrise la cea de-a 6-a ediţie Works in Progress (WiP), juriul internaţional alcătuit de Marcin Luczaj (agent de vânzări, New Europe Film Sales) şi Paolo Bertolin (selecţioner - Festivalul de Film Internaţional Veneţia) a ales câştigătorii celor două premii, respectiv "Anhell 69", proiectul de lungmetraj semnat de Theo Montoya, a câştigat premiul de post-producţie oferit de Avanpost iar "Între revoluţii", documentarul semnat de Vlad Petri, premiul de post-producţie oferit de Multimedia Est.

Tot în cadrul galei au fost anunţaţi şi câştigătorii celei de-a 3-a ediţii a concursului de scenarii Write a Screenplay For, organizat de Asociaţia Cinemascop cu sprijinul HBO Europe în cadrul American Independent Film Festival (AIFF). Laureaţii au fost Maria Orban - Premiul pentru cel mai bun scenariu de lungmetraj cu "Timp de expunere limitat" şi Doru Vatavului - Premiul pentru cel mai bun scenariu de mini-serie tv pentru "Io cu tine contra restu".

A 12-a ediţie a adus din nou colaborarea cu festivalul de film de un minut. Pe durata Les Films de Cannes a Bucarest, înaintea proiecţiilor de film dar şi online, spectatori s-au putut bucura de filme de un minut din întreaga lume, filme care fac parte din selecţia Filminute Film Festival 2021. Premiul Juriului a fost acordat regizorilor Nicolas Bianco-Levrin şi Julie Rembauville pentru "Beware the Wolf", iar Premiul Publicului a fost adjudecat de "Autumn", regizat de Jean-Marie Villeneuve, informează Agerpres.ro.

Les Films de Cannes continuă cu ediţiile regionale de la Cluj-Napoca (5-7 noiembrie) şi Timişoara (12-14 noiembrie).

Cea de-a 12-a ediţie a Les Films de Cannes a Bucarest este organizată de Asociaţia Cinemascop şi Voodoo Films.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.