Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Luptă ACERBĂ pe funcţii, în cadrul PSD: Deputatul 'Mitralieră' se vrea vicepreşedinte

www.adevarul.ro
Cătălin Rădulescu

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat luni că la Congres va candida pentru o funcţie de vicepreşedinte, afirmând că alegerile ar trebui organizate alegeri pe actualul statut al partidului, “ca să nu existe competiţie”. Referitor la alegerea în regiuni a opt bărbaţi şi opt femei vicepreşedinţi, el a spus că nu ştie dacă este o cutumă a partidului ca de la 30% femei în conducerea partidului să se ajungă la 50%.

Citeşte şi: Deputatul 'Mitralieră' vine cu un semnal DUR pentru Dragnea: 'Nu e momentul pentru măsuri RADICALE pentru ÎNLĂTURAREA unor persoane' /VIDEO

”Eu aş vrea să candidez la funcţia de vicepreşedinte al partidului, cum am candidat şi acum patru ani. Înţeleg că se va propune o modificare de statut şi înţeleg că s-a propus să fie alegeri pe regiuni şi nu poţi să candidezi decât unul singur - un bărbat şi o femeie, pentru că nu poate în regiunea respectivă să dea organizaţia un singur aviz decât pentru o singură persoană. Logic - foarte simplu şi foarte şmechereşte”, a declarat Cătălin Rădulescu.

El a mai spus că ar trebui organizate alegeri pe actualul statut al partidului, “ca să nu existe competiţie”.

”Eu cred că ar trebui să mergem pe statutul vechi al partidului, nu să facem un statut nou, ca să nu existe competiţie în partid. Mie mi se pare firesc ca orice om să poată candida. Ar fi limitarea candidaturilor”, a adăugat Rădulescu.

Acesta a spus, referitor la egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei pentru funcţiile de vicepreşedinţi, că nu ştie dacă majorarea procentului femeilor în conducerea PSD de la 30% la 50% este o cutumă a partidului.

”Vor fi jumătate bărbaţi şi jumătate femei. Fiind opt regiuni, vor fi opt bărbaţi şi opt femei. Se măreşte numărul de femei. Ceea ce (...) eu nu am nimic, mie îmi plac femeile, le iubesc extraordinar, dar nu ştiu dacă e, aşa, o cutumă în partidul nostru, chiar aşa, dintr-o dată, de la 30% la 50%”, a mai spus acesta.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea, a anunţat, luni, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) că va propune ca partidul să aibă 16 vicepreşedinţi, câte doi pentru fiecare regiune, posturile urmând a fi egal împărţite între femei şi bărbaţi. El a precizat că susţinerea sa pentru femei nu este ”un moft”, făcând tot ce a depins de el pentru ca femeile să capete ”un rol important”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.