Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupta mogulilor împotriva DNA, dezvăluită de presa europeană

DNA

Lupta unor moguli împotriva DNA este dată ca exemplu negativ într-un articol din publicația europeană EU Reporter. Sub titlul „Regatul Unit al Fraudei și Mitei?”, publicația europeană prezintă și cazul lui Alexander Adamescu, patrolul ziarului „România Liberă”, care este găzduit de Marea Britanie în ciuda faptului că a fost arestat preventiv în lipsă în România.

Articolul tratează problema posibliei retrageri a Marii Britanii din convenția europeană cu privire la extrădare (European Arrest Warrants - EAW) și riscul ca Regatul să devină un loc de refugiu pentru infractori după Brexit.

„Dificultățile au început deja. Nu mai puțin de 20 de cereri de extrădare înaintate de poliția britanică sunt amânate de Irlanda din cauza preocupării cu privire la cadrul legal care va exista între cele două țări după Brexit. Există temeri majore că Marea Britanie va deveni refugiul preferat pentru fiecare infractor din Europa.

Aceste temeri sunt ușor de justificat: infractori europeni care fug de acuzațiile de fraudă și corupție deja se refugiază în Marea Britanie. Oligarhul român Alexander Adamescu reprezintă exemplul perfect al tipului de infractori care vor invada Marea Britanie după Brexit. Adamescu a fugit în Marea Britanie pentru a scăpa de acuzațiile de mită și fraudă similare celor pentru care tatăl său a fost încarcerat.

O combinație otrăvitoare a unei strategii media elaborate și zgomotoase, pusă în practică de către avocații săi britanici, și conservatorii care se ocupă de cazul lui Adamescu pentru a-și promova agenda anti-UE, anti-EAW l-a ținut în Regatul Unit, în ciuda mandatului european de arestare pe numele lui. În timp ce evită justiția în Marea Britanie și pune în scenă o mascaradă, Adamescu este acum liber să-și continue tacticile de blocare a justiției. El a dat în judecată statul român, susținând că acuzațiile împotriva lui și a tatălui său sunt motivate politic și chiar a invocat o ascendență evreiască - deoarece una dintre putinele modalități de a trece peste un EAW este aceea de a invoca discriminarea rasială sau religioasă.

Adamescu nu este singurul care a găsit în Marea Britanie un loc atractiv pentru a se ascunde de justiție. 28% dintre persoanele arestate în Londra sunt cetățeni străini, dintre care jumătate sunt din UE. Și acest lucru se întâmplă cu mandatul european de arestare - fără el, predicția Theresei May că Marea Britanie va deveni un loc ideal pentru infractorii care evită justiția europeană se va dovedi, fără îndoială, adevărată”, notează autorul articolului din eureporter.co.

Vezi și: Pericolul țigărilor electronice: Producătorul iQOS, suspectat că măsluiește testele

Vezi și: Poftele îți transmit mesaje importante. Când este nevoie să mergi la medic?

***

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.