Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Lupte DEVASTATOARE în Alep. Tirurile jihadiste au provocat masacru în cartierele regimului

aleppo
aleppo

Lupte violente între regimul de la Damasc şi rebeli făceau ravagii duminică în cartierele din estul oraşului Alep, unde 38 de civili au fost ucişi în decurs de două zile, în tiruri de rachete ale opoziţiei, potrivit organizaţiei Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează duminică AFP, preluat de Agerpres.

Vezi și: VIDEO Klaus Iohannis vorbește de politicieni la un an de Colectiv: Unii vor fi MĂTURAȚI!

Vezi și: Imagini APOCALIPTICE după mega-cutremurul din Italia: PANICĂ GENERALĂ - VIDEO / FOTO

Printre victime se numără 14 copii şi circa 250 de civili au fost de asemenea răniţi în aceste bombardamente de anvergură ale grupărilor antiguvernamentale, începând de vineri dimineaţa, a precizat OSDO. 

Rebelii sirieni şi aliaţii lor au lansat o ofensivă majoră pentru a străpunge sediul impus de trei luni de forţele regimului de la Damasc asupra cartierelor din Alep, unde locuiesc 250.000 de persoane. 

'Combatanţii rebeli au tras sute de rachete şi obuze asupra cartierelor din vestul oraşului Alep, dinspre poziţii din interiorul oraşului', a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman. 

Începând de vineri, peste 1.500 de combatanţi veniţi din provinciile Alep şi Idleb (nord-vest) iau parte la ofensivă. Printre aceştia figurează jihadişti din Frontul Fateh al-Sham, fostul Front al-Nusra. 

Luptele au făcut 30 de morţi de partea regimului şi aliaţilor săi, precum şi 50 de morţi de partea opoziţiei, potrivit OSDO. 

Deocamdată, organizaţia neguvernamentală nu dispune de un bilanţ în ceea ce priveşte numărul de combatanţi străini ucişi în rândurile opoziţiei siriene, o bună parte a cărora s-a raliat grupărilor jihadiste.

Pe de altă parte luptele sunt feroce pe teren. Pagina de Facebook - Sirianul, apropiată regimului de la Damasc relatează despre lupte violente pentru controlul cartierelor din Est unde lupte grele se dau pentru fiecare stradă și imobil:

Teroristii islamisti si jihadisti din Opozitia Siriana au continuat astazi ofensiva in vestul orasului Alep dupa ce ieri au reusit sa cucereasca suburbia Al-Assad si cea mai mare parte din Complexul de locuinte 1070.

Jihadistii si Islamistii din gruparile Jabhat Al Nusra ( Al Qaeda ) , Ahrar Al Sham , FSA , Jabhat Ansar Al Din , Ajnad Al Sham , Harakat Al Zinki , Jaysh Al Mujahideen ( armata mujahedinilor ) , Legiunea Sham , Partidul Islamic din Turkestan ( China ) , Jaysh Al Islam ( armata islamului ) si Ansar Al Islam au luat cu asalt parcul de distractii "Family House " situat la marginea districtului Al-Zahra din nord-vestul orasului Alep dupa ce au trimis 2 atentatori sinucigasi pentru a forta trupele siriene sa se retraga.

Contrar asteptarilor teroristilor , soldatii sirieni ce aparau parcul nu s-au retras si i-au prins pe teroristi in ambuscada atunci cand au patruns in incinta acestuia. Zeci de teroristi au fost ucisi in urma ambuscadei , asaltul lor asupra districtului Al-Zahra fiind oprit inainte de a incepe cu adevarat. Jihadistii si islamistii au mai trimis un atentator sinucigas si in zona complexului 1070 insa acesta a fost anihilat de o racheta RPG inainte sa isi atinga tinta.

Cele mai crancene lupte au avut insa loc in districtul Minyan care a fost recucerit de soldatii din Armata Siriana , Hezbollah si Harakat Al Nujaba ( grup paramilitar irakian-siit ) dupa ore bune de lupte cu teroristii islamisti & jihadisti care in ciuda faptului ca au folosit si aici 2 atentatori sinucigasi au fost fortati sa se retraga in suburbia Al-Assad. Proeminentul colonel Suheil Al-Hassan , comandantul fortelor speciale Cheetah ( Tiger ) a ajuns in aceasta dmineata la Alep din provincia Hama pentru a analiza situatia si a decide daca este nevoie sa isi aduca trupele pentru a pune capat ofensivei jihadiste care a fost deja mai mult sau mai putin respinsa.

Majoritatea batalioanelor Cheetah (Tiger) se afla in provincia Hama insa o parte dintre ele sunt la Alep si apara drumul Castillo si fermele Al-Mallah din nordul orasului . Numarul total al teroristilor islamisti si jihadisti care participa la aceasta ofensiva este de 6,500 dintre care 44 au fost ucisi (11 sinucigasi ) si 80 raniti pana in prezent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.