Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Klaus Iohannis vorbește de politicieni la un an de Colectiv: Unii vor fi MĂTURAȚI!

Inquam Photos / Octav Ganea
iohannis colectiv

Președintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori la locul unde a fost Clubul Colectiv și la 1 an de la tragedia de la acest club. Imediat după a făcut și declarații de presă în cadrul cărora a spus că acel eveniment nu trebuie uitat, că a schimbat România, dar că politicienii se schimbă prea încet:

Vezi și: UPDATE - Un SUPER cutremur de 7,1 pe Richter a ZGUDUIT din nou Italia/ VIDEO

Vă prezentăm în continuare transcrierea declarației de presă:

„Bună dimineața! A trecut exact un an de la tragedia de la Colectiv, o tragedie care a curmat vieți, a schimbat destine și a schimbat și România. Am ținut să vin astăzi să aduc un omagiu celor 64 de victime ale tragediei de la Colectiv. Pentru ei am organizat la biserica din Cotroceni o slujbă de pomenire la ora 10:00, unde vor participa și supraviețuitori și rude ale celor care au fost în Colectiv. Avem datoria să nu lăsăm să se uite această tragedie, avem datoria să o comemorăm, să nu îi uităm niciodată pe cei care, nevinovați, au murit aici, la Colectiv. Dar, în același timp, avem și datoria să facem tot ce putem pentru cei care au fost aici și au supraviețuit. Sunt răniți, sunt 128 de oameni care au nevoie nu doar de compasiune, au nevoie de tratament, au nevoie de consiliere, au nevoie de empatie și suntem datori să ne ocupăm de aceste lucruri. România s-a schimbat. Dacă acum, după un an de zile, tragem linie, vedem că unele lucruri s-au schimbat în bine. Bunăoară, verificările sunt mai clare, mai dese la astfel de locații unde se organizează evenimente. Există proceduri mai bune, mai clare într-o serie de domenii. Alte lucruri încă nu s-au schimbat, după părerea mea, suficient de mult. Mi-aș fi dorit ca după un an de zile să știm totuși cine s-a făcut vinovat de acest accident teribil. Societatea s-a schimbat, oamenii au devenit mult mai conștienți. Oamenii, pe bună dreptate, se uită atent la locurile unde merg pentru diferite spectacole, societatea civilă și-a ridicat vocea și a cerut schimbări. Toate acestea se întâmplă și cred că sunt unele semne bune.”

Jurnalist: „Clasa politică s-a schimbat suficient, pe măsura așteptărilor?”

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: „Clasa politică se schimbă încet, dar se schimbă. Aceste schimbări sunt inevitabile. Iar cei care au înțeles mesajul românilor, mesajul României după Colectiv, vor avea, probabil, o poziție mai bună în alegeri, iar cei care nu au înțeles acest mesaj, încet, dar sigur, vor fi măturați de pe scena publică. România nu mai este acum România care a fost acum un an de zile. Oamenii au mai multe pretenții, mai multe așteptări și este bine așa. Vă mulțumesc!”

content-image

Întrebat dacă clasa politică s-a schimbat de atunci și până acum,  președintele s-a arătat ușor nemulțumit și a vorbit de MĂTURAREA celor care nu au înțeles mesajul societății:

Societatea civilă a cerut schimbări. Sunt unele semne bune. Clasa politică se schimbă încet, dar se schimbă. Aceste schimbări sunt inevitabile. Cei care nu au înțeles acest mesaj, vor fi maturați încet dar sigur de pe scena publică. România nu mai e România care a fost acum un an de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.