Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupte violente în PSD. Miza: A părăsi sau nu guvernarea

sah

Deși cam puține lucruri lasă se se vadă adevărata intensitate a bătăliei violente din PSD, în partidul de guvernământ e o încleștare pe viață și pe moarte. Cel puțin două… dacă nu trei babere își dispută întâietatea și viziunea asupra căii de urmat: rămânerea la guvernare până la capăt sau trecerea în opoziție pentru o întărire a rândurilor în vederea crucialului an electoral 2016.

Vezi și: De ce a demisionat Ponta?

După retragerea strategică a lui Ponta de ieri luptele se vor înțeți și haosul ar putea pune stăpânire pe partid. Asta și după ce ieri lideri importanți de la centru și din teritoriu au reclama decizia uniilaterală a premierului și mai ales secretomania din jurul deciziei.

STIRIPESURSE.RO relata zilele trecute ofensiva internă lansată de Liviu Dragnea, coordonatorul politic al PSD alături secretarul general al partidului și de președintele Camerei Deputaților. Au luat la picior organizație cu organizație pentru a le arăta că cea mai bună cale în acest moment pentru social-democrați ar fi o retragere strategică în opoziție.

Vezi și: Ponta in fața loviturii fatale

Liviu Dragnea chiar a solicitat grăbirea conferințelor județene de alegeri în vederea convocării unui congres extraordinar în care să se pună problema căii de urmat și evident cine va prelua conducerea partidului în previzibila eventualitate că premierul Victor Ponta va fi nevoit să părăsească atât guvernarea cât și conducerea partidului.

Ofensiva condusă de Dragnea s-a lovit de opoziția dură a președintelui Consiliului Național al PSD (devenit și de factor Nr.2 în partid), Rovana Plumb care nici nu vrea să audă de congres mai repede, de ieșirea de la guvernare sau de îndepărtarea a lui Victor Ponta.

Toate organizațiiloe partidului au primit instrucțiuni prin care alegerile interne să nu fie grăbite și că totul merge normal în ciuda absenței președintelui partidului. Asta până acum câteva zile când pentru prima dată președintele interimar a folosit sintagma ”conferințe extraordinare de alegeri”, ceea ce înseamnă că jocurile au fost făcute și a dat cu Plus.

În opinia grupării Ponta-Plumb e imperios necesar ca PSD să rămână la guvernare în condițiile unei macrostabilități economice confirmate internațional și în consecință cu o visterie plină și care abia așteaptă să fie cheltuită.

În joc a intrat și Viorel Hrebenciuc de partea lui Valeriu Zgonea care până acum a stat în în espectativă. Toată suflarea psd-istă știe că acesta își dorește să fie președintelui partidului, dar că pănă acum nu a arătat putință să și facă asta. Până nu demul era trup și suflet alături de premierul Victor Ponta, dar acum pare că a schimbat tabăra după ce orgoliul i-a fost hrănit cu promisiunea iminenței sale înscăunări în Kiseleff.

”Ce nu știe Vali e că deși Liviu îi propune să fie șef, în fapt șef va fi tot Liviu. Are acum jena cu Dosarul Referendumul, dar apoi nici nu va clipi și îl va executa pe Vălicu”, susține pentru stiripesurse.ro unul din vicepreședinții partidului care asistă în acest moment că un observator cum se așează taberele.

O cădere a lui Victor Ponta în cazul unei lovituri fatele venite din partea DNA va declanșa butonul roșu în PSD.

Dacă însă premierul va rezista în fruntea guvernului nimic nu va mai prea putea împiedica preluarea PSD de către Rovana Plumb care oricum e cu cheile în mână.

PS: Sunt zvonuri potrivit cărora și ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu și-ar cam dori să ajungă șef al partidului și încearcă construcția unei a III_a tabere în partid. Acesta a și ieșit de altfel ieri la rampă și a cerut stoparea oricărei decizii în partid până când nu se va clarifica situația juridică a premierului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.