Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LVMH atinge o valoare de piață de 400 de miliarde de euro

yourmoney.wall-street.ro
Louis Vuitton

Acțiunile conglomeratului LVMH au urcat marți la un nou record, ceea ce a permis grupului de produse de lux să atingă pentru prima dată o capitalizare bursieră de 400 de miliarde de euro și să își consolideze poziția de cea mai valoroasă companie europeană, scrie Reuters preluat de mediafax.

La fel ca alte companii de lux care sunt puternic expuse la China, LVMH a beneficiat în acest an de redeschiderea rapidă a celei de-a doua mari economii mondiale. Cu toate acestea, unii analiști au declarat că noi creșteri ale prețului acțiunilor ar putea deveni mai greu de realizat.

"Să zicem că aștept borna de 500 de miliarde", a declarat Angelo Meda, șef de acțiuni și manager de portofoliu la Banor SIM din Milano. "Își trag ultimul cartuș, care este redeschiderea chineză, în continuare lucrurile vor deveni mai dificile: comparații dure, dolar în scădere", a adăugat el.

Acțiunile au urcat cu până la 0,4%, până la un maxim al vieții de 795,7 euro, ceea ce a conferit grupului o valoare de piață puțin peste 400 de miliarde de euro, potrivit calculelor Reuters bazate pe datele Refintiv. Acestea și-au inversat ulterior cursul, pentru a se situa cu 0,5% mai jos.

La începutul acestei luni, președintele și directorul general al LVMH, Bernard Arnault, a remaniat conducerea grupului, soprind controlul familiei sale prin numirea fiicei sale, Delphine, la conducerea Christian Dior, și numirea unui nou șef pentru Louis Vuitton.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.