Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

M. Munteanu: Am fost tot timpul apropiat în viața publică de două partide: PNL și PNȚCD

Marian Munteanu 1

Marian Munteanu, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a declarat într-un interviu pentru Mediafax, că în viața sa publică a fost tot timpul apropiat de două partide pe care le consideră exponente ale democrației: PNL și PNȚCD.

„ Eu m-am apropiat şi am fost tot timpul apropiat, în viaţa aceasta publică, de două partide, pe care le-am considerat exponente ale democraţiei în România: Partidul Naţional Liberal şi Partidul Naţional Ţărănesc. Sigur că principalul punct prin care m-am simţit apropiat a fost tocmai al doilea cuvânt: Naţional.  Ce m-a atras, de exemplu, la Partidul Naţional Liberal, este vechia doctrină brătinistă, prin noi înşine, şi o anumită viziune economică, aceia de a pune lucrare energiile româneşti, prin care, de altfel, acest partid, a fost cândva principala forţă politică a României, care a dus România în modernitate”, a declarat Marian Munteanu.

Candidatul PNL a declarat că din funcția de primar general va acorda un interes deosebit unui corp de control care să prevină delapidarea fondurilor publice.

„Anumite lucruri pot fi supuse unui control riguros, după aceea o să am o intervenţie, zic eu, în organizarea treburilor în Primăria Generală, în aşa fel încât să fie sprijiniţi oamenii care chiar sunt dispuşi să facă o treabă corectă şi să fie îndepărtaţi cei care nu au această dorinţă. O să existe şi un corp de control foarte bine pus la punct, din afară, din afară, oameni cu experienţă,” susține Marian Munteanu.

Întrebat dacă din funcția de primar general ar da aprobare unei parade gay, Marian Munteanu a declarat că va aproba orice manifestație care se încadrează în normele legale pentru că este un om căruia îi place libertatea și astfel respectă și libertatea celorlalți.

„ Eu am fost în viaţa mea un neobosit luptător pentru drepturi civile. Mie îmi place libertatea. Şi dacă libertatea mea este importantă, să ştiţi că la fel de importantă este şi libertatea celorlalţi. Dar nu trebuie să facem confuzie aici, adică nu trebuie să spunem că domle, dacă eu vreau anumite lucruri ceilalţi nu trebuie să le aibă. Drepturile civile ale tuturor cetăţenilor trebuie respectate. Aşa este legea, ea se respectă. (...) Dacă cetăţenii unei comunităţi, fie ea sector, un oraş, ţara întreagă, au nişte opţiuni, ei sunt liberi să şi le manifeste, sigur, în condiţiile legii, absolut în mod paşnic, pentru că non-violenţa a fost linia vieţii mele şi credeţi-mă că, totuşi, în materie de non-violenţă cred că am putut dovedi în situaţii mai dificile puţin ce înseamnă să rămâi ferm pe poziţia asta şi să nu ripostezi chiar când alţii vin împotriva ta cu tot felul de lovituri, unele contondente material, altele ca cele pe care le discutăm uneori, prin articole şi alte lucruri. Din acest punct de vedere să ştiţi că eu nu numai că respect, eu încurajez drepturile cetăţenilor,” a declarat Marian Munteanu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.